in , , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Noua generaţie Renault Megane R.S.

Renault a adus la Salonul Auto de la Frankfurt, după cum a promis, noua generaţie a hatcback-ului sport Megane R.S. Maşina ascunde sub capotă un motor turbo pe benzină de 1.8 litri în locul celui de 2.0 litri, are roţi directoare spate şi o cutie de viteze cu două ambreiaje.

Noul Renault Megane R.S. are o tracţiune pe puntea din faţă şi un motor cu patru cilindri, de 1.8 litri volum, care mai poate fi întâlnit pe sportcar-ul Alpine A110. Aici acesta produce 280 de CP şi 390 Nm de cuplu. Cutia de viteze poate fi una poate fi manuală cu şase trepte sau robotizată cu şase trepte şi două ambreiaje.

Şi de această dată Renault nu dezvăluie caracteristicile dinamice ale maşinii. Predecesorul său atingea 0-100 de km/h în cel mult şase secunde.

Şasiul include acum roţi directoare spate, nişte limitatori hidraulici în amortizoare şi un diferenţial Torsen pe puntea din faţă, acesta din urmă fiind disponibil doar pe varianta mai “hardcore” – Cup. În context, trebui de menţionat că s-a păstrat şi o variantă mai confortabilă numită Sport.

Automobilul a mai beneficiat de un sistem (Multi-Sense) prin care se poate alege regimul de condus, setat electronic: Comfort, Normal, Sport, Race sau Perso. Alţi asistenţi electronici pot fi conectaţi sau deconectaţi cu ajutorul sistemului multimedia R-Link 2, care a fost modificat special pentru acest model.

Proprietarul unui nou Renault Megane R.S. va avea acces la un sistem de înregistrare a telemetriei R.S. Monitor cu regim Expert. Acesta permite conectarea camerelor video pentru a înregistra aventurile pe circuite, pentru a le urmări mai apoi şi pentru a le distribui pe reţelele de socializare.

În Europa comenzile pentru noul hatchback vor începe în decembrie 2017. Spre sfârşitul anului 2018 va apărea versiunea Trophy cu 300 de CP şi 400 Nm de cuplu.

GALERIE FOTO:

What do you think?