in , , , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Noua maşină de curse BMW M8 GTE

Compania BMW a adus la Salonul Auto de la Frankfurt coupeul pentru curse M8 GTE. Producătorul auto, împreună cu acest automobil cu două uşi, va participa la campionatul mondial de curse la rezistenţă (WEC) şi în cadrul maratonului de 24 de ore de la Le Mans.

https://www.youtube.com/watch?v=1fwf0_jE-bw

Maşina a fost echipată cu un motor V8 bi-turbo de 4.0 litri, a cărui putere nominală depășește 500 de cai putere şi este cuplat la o transmisie secvenţială cu şase trepte.

Suspensia lui M8 GTE are câte două braţe la fiecare roată. Mai există amortizoare reglabile şi bare anti ruliu, iar panourile caroserie sunt confecţionate din materiale compozite.

Automobilul măsoară 4.980 de mm în lungime, 2.046 mm în lăţime şi 1.212 mm în înălţime. Ampatamentul este egal cu 2.880 mm, iar greutatea maşinii este de 1.220 kg.

BMW a remarcat că modelul M8 GTE şi versiunea sa de serie, care va apărea în 2018, vor avea aceaşi linie a acoperişului şi acelaşi design al blocurilor optice/stopuri.

Modelul pentru curse mai este dotat cu un diferenţial cu alunecare limitată, ambreiaj din carbon Sachs, jante de 18 inci, cameră video spate cu sistem de detectare a obiectelor, precum și cu un volan cu 16 butoane şi şapte comutatoare.

Debutul noului BMW M8 GTE pe pista de curse va avea loc în ianuarie 2018, când aceasta va participa la maratonul “24 de ore de la Daytona”.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?