in , , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Noul Audi RS 4 Avant

Compania Audi a prezentat a patra generaţie a modelului RS 4 Avant, o maşină aşteptată să debuteze ceva mai devreme, însă care iată a ales Salonul Auto de la Frankfurt pentru a se ivi în faţa oamenilor.

Noutatea este numită drept cea mai rapidă din toată istoria modelului: face doar 4.1 secunde până la 100 de km/h, ceea ce este mai repede cu 0.6 secunde decât predecesorul său.

https://youtu.be/H0W_To3_P8c

Acest break cu tracţiune integrală este dotat cu un V6 bi-turbo de 2.9 litri volum, care produce 450 de CP şi 600 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată cu opt trepte setată special pentru acest model.

Viteza maximă pe care o dezvoltă maşina este limitată la 250 de km/h, însă pentru o taxă suplimentară poate fi mărită până la 280 de km/h. Greutatea maşinii este 1.790 de kilograme, cu 80 mai uşoară decât cea precedentă.

https://www.youtube.com/watch?v=TkiAgFQBHrY

De un A4 Avant obişnuit noutatea se mai deosebeşte prin nişte bosaje lărgite cu 30 de mm, o gardă la sol mai mică cu şapte milimetri, un kit exterior aerodinamic cu elemente sport şi nişte jante de 19 inci. Opţional poate fi comandată o suspensie sport, mecanisme de frânare carbono-ceramice şi jante de 20 de inci.

Printre alte dotări pe care le are noul RS 4 Avant se numără un sistem care schimbă regimurile de lucru ale electronicii drive select, scaune şi volan sport, panou de bord digital, head-up display, etc.

Noul Audi RS 4 Avant poate fi comandat deja în Europa, iar livrările vor demara la începutul anului 2018. Preţul de start este de 79.800 de euro!

GALERIE FOTO: