in , , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Noul drift car Audi R8 V10 RWS

Ultimul model Audi despre care dorim să vă povestim, care a fost arătat la Salonul Auto de la Frankfurt în premieră, este prima maşină de serie a mărcii care are o tracţiune pe puntea din spate.

Este vorba despre o nouă versiune a supercarului Audi R8 V10, numită RWS (Rear Wheel Series). Modelul va fi produs manual la uzina Böllinger Höfe, într-un număr limitat de 999 de exemplare, care vor fi împărţite între coupeuri şi decapotabile.

Instalarea unei tracţiuni pe puntea din spate a permis micşorarea greutăţii coupeului şi variantei decapotabile cu 50 şi 40 de kg respectiv, până la 1.506 şi 1.680 de kg respectiv. Pentru aceste automobile Audi a mai pregătit o suspensie specială şi alte setări pentru servodirecţie, care vor permite menţinerea mai uşoară în derapaje controlate.

Pentru a le activa este necesar de ales regimul de rulare Dynamic, iar sistemul de stabilizare în regim Sport. În acest caz servodirecţia electrică va compensa complet forţa nedorită la rotirea volanului.

Automobilele vor fi propulsate de motoare natural aspirate V10 de 5.2 litri, care vin şi pe maşinile cu tracţiune integrală. Acestea produc 540 de CP şi 540 Nm. Cutia de viteze este una robotizată S tronic.

Acceleraţia 0-100 de km/h o fac în 3.7 şi 3.8 secunde, iar viteza maximă este egală cu 320 şi 318 km/h, la Coupe şi Spyder respectiv.

Exteriorul unor astfel de maşini cu tracţiune spate se va deosebi printr-o grilă a radiatorului şi guri de aerisire de pe bara de protecţie care sunt vopsite într-o culoare neagră mată, iar gurile de aerisire laterale din preajma portierelor vor fi de culoare neagră lucioasă.

Opţional pe caroseria coupeului poate fi aplicată o linie roşie aşa cum are modelul Audi R8 LMS GT 4.

Preţul de start al unui Coupe în Germania porneşte de la 140.000 de euro, iar al unui Spyder de la 153.000 de euro.

Amintim că la Salonul Auto de la Frankfurt a fost prezentat în premieră şi cel mai puternic Audi RS 4 Avant din istorie.

Ambele maşini le-am văzut pe viu: Frankfurt 2017: Standul Audi – Reportaj Video AutoBlog.MD

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?