in , , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Noul Land Rover Discovery SVX

Compania britanică Land Rover a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt o versiune off-road a modelului Discovery de ultimă generaţie. Aceasta a fost pregătită de atelierul de tuning Special Vehicle Operations (SVO).

https://www.youtube.com/watch?v=M2fofEZ72GY

Noutatea a primit în denumire sintagma SVX, iar sub capotă un motor V8 supercharged de 5.0 litri care produce tocmai 525 CP sau 625 Nm de cuplu! Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 6.1 secunde, iar viteza maximă este limitată la 161 de km/h. Puterea imensă îl mai ajută să tracteze greutăţi de până la 3.5 tone.

Maşina a beneficiat de o suspensie pneumatică pe toate roţile şi un sistem Hydraulic Active Roll Control (H-ARC). Împreună permit o articulare îmbunătăţită a roţilor, dar şi asigură o reducere a înclinărilor caroseriei în timpul deplasării prin off-road.

https://youtu.be/5Ak7TeYITis

Acest Discovery mai are şi un kit exterior modificat cu elemente de protecţie pe caroserie, nişte unghiuri mai mari de atac şi de degajare (nu au fost menţionate), jante din aliaj de 20 de inci şi anvelope pentru off-road Goodyear Wrangler cu dimensiuni de 275/55! Roţile au un diametru de 815 mm!

Printre alte dotări pe care le poate avea noul Discovery SVX se numără un diferenţial central activ, un diferenţial spate controlat electronic, cutie de viteze automată cu opt trepte, sistem Terrain Response II setat special pentru acest SUV şi o mulţime de asistenţi electronici printre care şi, evident, funcţie de asistenţă ca coborârea în pantă.

Pentru că producţia modelului va demara abia în anul 2018 în Marea Britanie preţul este deocamdată necunoscut.

Vezi şi: (video) Test Drive: Land Rover Discovery 5

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?