in , , , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Noul Mercedes-Benz S 560 e consumă doar doi litri?!

Deja cunoaştem că la Salonul Auto de la Frankfurt a fost prezentată familia actualizată de maşini S-Class. Pe lângă premiera modelelor în caroserie coupe şi cabrio, şeful Mercedes-Benz a ţinut să mai spună câte ceva despre sedanul S-Class de generaţie nouă care a început să înregistreze un succes.

Pe marea scenă a fost scos un exemplar special al modelului despre care era cât pe ce să uităm să vă spunem. Este vorba despre modelul S 560 e, un plug-in hybrid dezvăluit pe neaşteptate şi care va înlocui versiunea precedentă S 500 e.

Noutatea s-a dovedit a fi mai eficientă decât modelul precedent, dar şi decât varianta cu motor diesel S 400 d, care este dotată cu motor V6 de 3.0 litri şi care produce 340 de CP.

Aflăm deci că noul S 560 e poate înregistra un consum mixt de 2.1 litri la 100 de km parcurşi! Indicatorul este mai mic cu 0.7 litri decât înregistra în trecut modelul S 500 e şi cu 3.6 litri decât un S 400 d.

Consumul minunat este asigurat de o unitate de propulsie compusă dintr-un propulsor V6 de 3.0 litri şi care produce 367 de CP, alături de un electromotor cu 122 CP şi o transmisie automată cu nouă trepte.

Noul Mercedes-Benz S 560 e poate face sprintul 0-100 de km/h în doar cinci secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Automobilul poate rula doar cu energie electrică până la 50 de kilometri. Aceasta este asigurată de un acumulator din litiu-nichel-mangan-cobalt (Li-NMC), dezvoltat de subdiviziunea Deutsche Accumotive. Are o capacitate de 13.5 kWh, iar dimensiunile compacte au permis nu micşorarea, ci din contra mărirea volumului portbagajului de la 395 la 410 litri.

Printre dotările interesante şi disponibile pe noul S 560 e se numără un sistem de climatizare automată cu posibilitatea setării preliminare a temperaturii prin serviciul Mercedes me, scaune cu încălzire şi ventilare, volan, cotiere de pe tunelul central şi de pe uşi de asemenea încălzite.

Sedanul eficient mai vine cu un sistem numit ECO Assist care analizează informaţiile parvenite din sistemul de navigare, sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi radar, pentru a recomanda şoferului un stil de condus cât mai economic.

Amintim că la Salonul Auto de la Frankfurt a fost prezentat şi crossoverul electric pre-serie Mercedes-Benz GLC F-Cell.

Vezi şi: Frankfurt 2017: Standul Mercedes-Benz – Reportaj Video AutoBlog.MD

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?