in , , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Noul Porsche Cayenne Turbo

Porsche a prezentat pe neaşteptate la Salonul Auto de la Frankfurt noua generaţie Cayenne Turbo, alături de Cayenne şi Cayenne S, aceasta fiind a doua premieră de care vă spuneam.

În timpul prezentării maşinii s-a remarcat că aceasta este prima din segment care a primit un eleron spate activ cu trei regimuri de lucru.

Elementul aerodinamic despre care v-am spus mai sus poate fi pus într-o poziţie în care să asigure o forţă de apăsare suplimentare pe puntea din spate sau în altă poziţie în care va juca rolul unei frâne aerodinamice. În ultimul caz, cei de la Porsche dau asigurări că ajută la micşorarea distanţei de oprire de la 250 de km/h cu doi metri.

Vezi şi: (video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Noul Porsche 911 GT3 cu Touring Package

Sub capota noului Porsche Cayenne Turbo se află un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, a cărui turbo compresoare sunt montate în spaţiul dintre cilindrii agregatului. Unitatea produce 550 de CP şi 770 Nm de cuplu, cu 30 CP şi 20 Nm mai mulţi decât avea predecesorul. Cutia de viteze este un automată cu opt rapoarte.

Acceleraţia de la 0-100 de km/h SUV-ul o poate face în 4.1 secunde, iar viteza maximă este limitată la 286 de km/h. Cu pachet opţional Sport Chrono timpul de acceleraţie scade până la 3.9 secunde.

Noul Porsche Cayenne Turbo mai este dotat standard cu o suspensie pneumatică cu trei camere, amortizoare adaptive, mecanisme de frânare cu suprafaţă din carbid de wolfram şi care se remarcă prin etriere vopsite într-o nuanţă albă (opţional carbono-ceramice), bare active antiruliu a căror bună funcţionare este asigurată de un  sistem electric de 48 volţi, un controller al vectorului de tracţiune, jante de 21 de inci, sistem audio Bose cu o putere de 710 waţi, scaune frontale reglabile electric în 18 poziţii, un panou de bord parţial digital, etc.

Primele maşini vor ajunge la dealeri la sfârşitul acestui an. Preţul modelului îl vom anunţa mai târziu pe blog.

Vezi şi: Noua generație Porsche Cayenne. Iată ce preț de start va avea în Moldova

Iti place articolul?