in , , , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Renault SYMBIOZ Concept

Compania Renault a mai adus la Frankfurt un concept într-o casă! Exact, o maşină electrică numită SYMBIOZ care este parte sau o aşa-zisă continuare a interiorului unei case. Automobilul este integrat adânc în sistemul casei inteligente, are un sistem de pilotare automată şi este propulsat de energie electrică.

https://www.youtube.com/watch?v=wWofSIB4osY

Însuşi casa a fost făcută de specialiştii companiei Marchi Architectes şi măsoară 21 de metri în lungime, şapte metri în înălţime şi opt metri în lăţime. Suprafaţa totală este de 120 de metri pătraţi şi aceasta a fost adusă la Salonul Auto de la Frankfurt împreună cu maşina.

Renault SYMBIOZ măsoară 4.70 metri în lungime, 1.98 metri în lăţime şi 1.35 metri în înălţime. Dimensiunile sale îl poziţionează în segmentul D al maşinilor, în timp ce interiorul său modular şi spaţios poate fi atribuit segmentului E.

https://www.youtube.com/watch?v=4TAoqHwRi9k

Toate geamurile şi acoperişul sunt făcute din sticlă şi policarbonat. Panourile caroserie sunt confecţionate din fibră de carbon, iar pasagerii au acces în habitaclu prin trei uşi de fiecare parte: una se deschide în sus, iar portierele posterioare contra direcţiei de mişcare. Montaţii centrali lipsesc.

Înăuntru sunt patru scaune pentru pasageri, iar şoferul poate avea în faţa sa un ecran OLED acoperit cu sticlă Corning Gorilla Glass cu o lungime de 80 de cm. Printre materialele folosite pentru decorul interior se numără lemn, porţelan, marmură, etc.

În afara casei prototipul este pilotat automat: scaunele faţă se întorc către cele din spate, sistemul multimedia va fi setat după gusturile pasagerilor, iar volanul şi pedalele vor intra în bord.

https://youtu.be/yGl8u585_zg

Una din caracteristicile lui Renault SYMBIOZ este că acesta poate face schimb de energie cu casa printr-o reţea controlată de o inteligenţă artificială care ştie de ce are nevoie omul într-un oarecare moment sau situaţie.

De exemplu, maşina va putea asigura casa cu energie electrică pentru iluminare, funcţionarea ecranelor şi a diverse dispozitive de uz casnic. Automobilul mai poate servi drept un generator de energie de rezervă în cazul unor situaţii excepţionale sau deconectări de la reţea.

Către sfârşitul acestui an cei de la Renault planifică să înceapă nişte teste pe drumuri autentice cu un demo car inspirat din SYMBIOZ şi dotările pe care le are. Acest automobil va arăta cum se va dezvolta gama de modele Renault până în 2030, dar şi tehnologii care vor permite adaptarea setărilor maşinii pentru fiecare om în parte.

Maşina misterioasă va primi o unitate de propulsie electrică, alimentată de un set de acumulatori cu o capacitate de 72 de kWh, care va produce în total 680 de CP şi 660 Nm de cuplu. Acceleraţia de la 0-100 de km/h o va putea face în aproximativ 6 secunde, iar autonomia va depăşi 500 de kilometri.

Mai trebuie de menţionat că asupra conceptului SYMBIOZ au mai lucrat reprezentanţi ai LG (interfaţă digitală), Ubisoft (tehnologii de realitate virtuală), Devialet (sistem audio), IAV (autopilot) şi TomTom (navigaţie). Toţi aceşti parteneri se vor mai implica în crearea automobilului sus menţionat.

GALERIE FOTO: