in , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Suzuki Swift Sport

Compania Suzuki a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt o versiune sport a hatchback-ului Swift de ultimă generație. Greutatea maşinii este de doar 970 kg!

Suzuki Swift Sport este pus în mișcare de un motor cu turbo de 1.4 litri din familia Boosterjet. Puterea propulsorului, care poate fi cuplat doar la o cutie de viteze manuală cu șase trepte, este de 140 CP şi 230 Nm.

Automobilul dispune de o suspensie modificată, furnizată de compania Monroe, eşapament nou cu două terminaţii, jante de 17 inci, cruise control adaptiv, senzor de monitorizare a presiunii în anvelope, șase airbag-uri, etc.

Caracteristicile dinamice ale lui Suzuki Swift Sport nu au fost anunţate. Însă se ştie că cea mai rapidă dintre versiunile de serie a hatchback-ului accelerează de la 0-100 km/oră în 10 secunde.

La exterior maşina a beneficiat de un kit aerodinamic cu elemente modificate, printre care a apărut un mic splitter şi un difuzor, toate fiind făcute dintr-un material care imită fibra de carbon. Paleta de culori pentru caroserie conţine şapte nuanţe.

În habitaclu se regăsesc nişte scaune cu profil sportiv, un volan turtit în partea inferioară, un panou de bord modificat, inserţii de culoare roşie pe planşa de bord, un sistem multimedia care suportă interfeţele (Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink), etc.

Nu în ultimul rând Suzuki menţionează că maşina poate fi foarte dotată atunci când vine vorba de asistenţi electronici. Printre aceştia se numără sistem de frânare automată în situaţii excepţionale cu scaner laser, sistem de monitorizare a benzii de rulare şi de avertizare la ieşirea de pe aceasta, sistem de avertizare în cazul unui vânt lateral la viteze de peste 60 de km/h, comutare automată a luminilor şi altele.

Automobilul va fi disponibil la comandă în Europa până la începutul anului 2018.

Vezi şi: (video) Euro NCAP: Crash teste cu noile MINI Countryman, Suzuki Swift şi Nissan Micra

 

GALERIE FOTO

Iti place articolul?