in , , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Volkswagen I.D. CROZZ II Concept

Compania Volkswagen a adus la Salonul Auto de la Frankfurt prototipul I.D. CROZZ II, care nu este altceva decât o versiune actualizată a conceptului prezentat în această primăvară în China.

Noutatea se remarcă prin prezenţa unui sistem avansat de comenzi vocale cu ajutorul căruia, de exemplu, pot fi deschise sau închise uşile spate.

Pentru a activa acest sistem interesant este nevoie doar să spui “Hello I.D.” După aceasta, pasagerii pot da comenzile (deocamdată în engleză) – “please open all doors!” sau cele de activare a sistemului de pilotare automată. Cu ajutorul vocii poate fi deschisă şi uşa portbagajului.

Prototipul mai dispune de un sistem inteligent de iluminare ambientală în habitaclu. Acesta se activează împreună cu activarea sistemului de comenzi vocale. Diverse lumini sunt capabile să ofere şoferului indicii vizuale, de exemplu în timp ce foloseşte sistemul de navigaţie sau pentru a-l avertiza despre un pericol.

https://www.youtube.com/watch?v=ALwxWq_e9NY

Dimensiunile lui I.D. CROZZ II constituie 4.625 mm lungime, 1.891 mm lăţime şi 1.609 mm în înălţime. Ampatamentul măsoară 2.773 mm. Astfel, conceptul este cu 139 mm mai lung, cu 52 mm mai lat şi cu 64 mm mai scund decât actuala generaţie VW Tiguan. În favoarea prototipului ampatamentul este mai mare cu 93 de mm.

VW I.D. CROZZ II este pus în mişcare de două motoare electrice, două cutii de viteze şi un set de acumulatori cu o capacitate de 83 de kWh, care sunt montaţi în podea. Motorul care pune în mişcare roţile spate produce 203 CP, iar cel din faţă 101 CP. În majoritatea situaţiilor tracţiunea este asigurată anume de roţile posterioare, iar cele frontale se conectează la necesitate.

Autonomia de la un singur plin de energie care se face prin încărcare rapidă, 80% în 30 de minute, poate ajunge la 500 de kilometri parcurşi. Viteza maximă pe care o poate atinge conceptul este de 180 de km/h.

După cum am mai menţionat, I.D. CROZZ II este dotat cu sistem de pilotare automată acţionat prin comandă vocală sau prin apăsarea logoului de pe volan. Acesta funcţionează cu ajutorul a patru scanere cu laser montate pe acoperiş, senzori ultrasunet, radare şi camere video. Deconectarea acestuia se poate face prin apăsarea pedalei de frână sau acceleraţie.

Apropo, acoperişul panoramic al maşinii are integrate LED-uri şi poate oferi lumină în habitaclu prin gesturi. Numărul de LED-uri necesare pot fi conectate prin gesturi, aşa după cum poate fi trasă manual perdeaua care acoperă trapa.

I.D. CROZZ II mai are camere video în locul unor oglinzi retrovizoare, head-up display cu efect de realitate virtuală, funcţie de ionizare a aerului în habitaclu, ecran de 10.2 inci a sistemului multimedia şi un panou de bord digital.

Volkswagen promite că versiunea de serie a maşinii din imagini va apărea în anul 2020!

Prezentarea în reluare a modelului:

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?