in , ,

(video) Funcţionează! Primul şofer prins beat care a rămas imediat fără permis de conducere

Funcţionează! Modificările în legislaţie, prin care şoferii găsiţi în stare de ebrietate sunt sancţionaţi mai aspru, au început imediat a fi aplicate. INP a povestit cum a fost prins primul conducător auto care a fost lăsat fără permis.

În această noapte, membrii unui echipaj de poliţie care patrula prin oraşul Glodeni, au observat un automobil de model Toyota care venea de pe o stradă secundară. Conducătorul, văzând mașina de patrulare, a deconectat rapid luminile automobilului şi a început să ruleze cu o viteză redusă.

Ofițerii l-au somat să stopeze, acesta s-a conformat, iar în timpul discuției cu șoferul oamenii legii au simțit un miros de alcool. Fiind supus testului alcoolscopic, rezultatul a arătat că bărbatul avea o concentrație de 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vezi şi: Anunţul şefului poliţiei moldoveneşti pentru toţi şoferii: „Vă rog să nu vă supărați”

În urma documentării s-a constat că la volanul mașinii era un tânăr de 27 de ani, originar din orașul Glodeni. Inspectorii de patrulare, fiind în drept legal, i-au ridicat permisul de conducere şi astfel i-a fost suspendat dreptul de a conduce până la decizia finală a instanței de judecată.

Totodată, este pasibil pedepsei de anulare a dreptului de a conduce mijloace de transport și muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore. Ulterior, dreptul poate fi redobândit la expirarea a 4 ani de la sentința definitivă, susținerea examenului pentru obținerea permisului în condiții generale de conducere și desfășurarea unui curs de instruire anti alcool și antidrog.

INP ţine să menţioneze că în noaptea de 14 decembrie, inspectorii de patrulare au documentat în total trei șoferi în stare de ebrietate la volan, însă despre ceilalți doi nu se anunţă detalii.

Iti place articolul?