in , , ,

(video) GENEVA 2018: 20 de ani de participare la salonul auto au fost marcaţi de Tata Motors prin trei concepte

Tata Motors, proprietarul grupului JLR, a decis să-şi sărbătorească cei 20 de ani de participare anuală la Salonul Auto de la Geneva într-un mod mai special! La Palexpo a prezentat tocmai trei maşini conceptuale, două dintre care în premieră mondială după ce au debutat local, în februarie în India.

Primul şi cel mai nou prototip este al unui sedan premium electric numit EVision. Acesta este construit pe baza platformei modulare OMEGA EV şi are un volan poziţionat pe partea dreaptă. În habitaclu, scaunele destinate pasagerilor spate sunt reglabile, iar pe consola centrală există două ecrane care se deschid la nevoie.

Informaţii referitoare la capitolul tehnic nu au fost dezvăluite, menţionându-se doar că automobilul ştie să optimizeze consumul de energie în baza informaţiilor preluate din sistemul de navigaţie şi a situaţiilor de pe drum. Setul de acumulatori suportă încărcare rapidă.

Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în sub 7 secunde, iar viteza maximă este limitată la 200 de km/h. Dacă va deveni sau nu model de serie de asemenea nu se cunoaşte.

A doua maşină este un SUV conceptual numit H5X, care arată noua generaţie de maşini de teren a Tata Motors, în materie de design, tehnologii şi capabilități. Limbajul de design Impact 2.0 este folosit în premieră pe acest prototip.

Tata H5X Concept este construit pe baza arhitecturii OMEGA (Optimal Modular Efficient Global Advanced), dezvoltată în colaborare cu Jaguar Land Rover. Dimensiunile îi sunt de 4.575 x 1.960 x 1.686 x 2.740 mm, în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament.

Se mai ştie despre el doar că foloseşte motorina drept carburant.

Al treilea concept este cel al unui hatchback dinamic şi primul făcut pe baza platformei ALFA (Agile Light Flexible Advanced). Cu nişte caracteristici ușoare, modulare și flexibile, arhitectura ALFA are capacitatea de a dezvolta o gamă de vehicule moderne, tinere și agile într-un ciclu foarte scurt de timp.

Caroseria maşinii se remarcă prin nişte forme aerodinamice îndrăzneţe, alături de nişte blocuri optice şi stopuri full LED. Habitaclul este unul modern, cu patru locuri pentru pasageri, un volan original, mai multe ecrane şi fără un tunel central, care indică asupra faptului că este un electromobil.

Hatchback-ul Tata 45X are 4.253 mm în lungime, 1.850 mm în lăţime, 1.451 mm în înălţime şi un ampatament de 2.630 mm. Jantele îi măsoară 20 de inci şi sunt în anvelope cu o mărime de 235/35.

De asemenea, pentru 45X alături de H5X nu a fost anunţat deocamdată un termen de intrare în producţie de serie, însă demonstrează potenţialul de viitor al Tata Motors.

Vezi şi: (foto/video) GENEVA 2017: Un designer Lamborghini a făcut un sportcar pentru indienii de la Tata Motors

GALERIE FOTO: