in , , ,

(video) GENEVA 2018: Cel mai performant model făcut de David Brown Automotive va exista în 10 exemplare

Încă un automobil interesant care a fost arătat la Salonul Auto de la Geneva nu este făcut de vreo companie renumită la nivel global, ci de legendarul producător britanic David Brown Automotive. Coupeul retro numit Speedback Silverstone va exista în doar 10 exemplare.

Drept bază, platformă pentru acest Grand Tourer al secolului XXI a fost luat modelul Jaguar XKR. Rama şi panourile caroseriei sunt făcute din aluminiu. Designul este unul original şi aminteşte de automobilele de altă dată care existau prin anii ’60.

Sub capotă se ascunde un motor V8 de 5.0 litri twin-scroll supercharged, care produce 601 CP şi 766 Nm de cuplu. Cel mai puternic model făcut vreodată de David Brown Automotive are o cutie de viteze automată cu şase trepte şi o tracţiune spate. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 4.3 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Automobilul construit în ediţie limitată va mai dispune de un sistem complet automatizat de control al stabilității (DSC), tehnologii de siguranță, mecanisme de frânare performante și un diferențial spate activ.

Habitaclul este tapiţat cu piele naturală, făcută să asemene uneia învechite, alături de Alcantara şi material textil din fire de melanj. Panourile decorative sunt făcute din crom mat şi lemn Macassar scump.

Scaunele sport sunt încălzite şi reglabile electric, iar sistemul multimedia care suportă navigaţie prin satelit şi conexiune Bluetooth este conectat la un sistem audio Bowers & Wilkins surround 7.1.

Apropo, farurile şi stopurile sunt cu LED-uri, jantele forjate măsoară 20 de inci, iar culoarea exclusivă a caroseriei numită Fly By Night este realizată prin aplicarea mai multor straturi de vopsea metalizată timp de opt săptămâni!

Speedback Silverstone Edition este disponibil la comandă acum, în variante cu volan pe dreapta sau pe stânga, la un preţ de start de 620.000 de lire sterline.

Vezi şi: (video) Pentru iubitorii de clasică. Vezi cum a fost transformat un MINI original într-o maşină modernă

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?