(video) GENEVA 2018: Jaguar a restaurat perfect maşina bateristului trupei britanice Iron Maiden

Distribuie:
 • 53
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Compania Jaguar şi subdiviziunea sa Jaguar Classic au prezentat posibilităţile lor de restaurare a automobilelor într-un nou format am spune. Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de când a fost lansată seria de modele XJ, la Salonul Auto de la Geneva a fost adus un sedan XJ6, anul producţiei 1984, care a primit „o nouă viaţă”.

Vezi şi: (video) Un Jaguar unic în lume, restaurat doi ani în secret, a fost arătat la Pebble Beach

Automobilul deosebit îi aparţine bateristului formaţiei britanice de heavy metal Iron Maiden, Nicko McBrain şi acum poartă denumirea „Greatest Hits”. Asupra proiectului au lucrat proprietarul maşinii, inginerii şi experţii de la Jaguar Land Rover Classic Works şi directorul studioului Jaguar Design Wayne Burgess.

Se menţionează că în total, pentru modificarea caroseriei, habitaclului, montării unui propulsor modernizat şi a unei noi suspensii s-au irosit 3.500 de ore de muncă. Numărul total de piese noi, reparate sau restaurate se ridică la peste 4.000!

„Johnny 3” a fost făcut aşa cum şi l-a dorit mereu McBrain: cu noi bare de protecţie, praguri, aripi, faruri cu LED-uri, suspensie reglabilă, chiar şi mânere alături de oglinzi retrovizoare preluate de la un alt model Jaguar – Series II. Culoarea caroseriei este specială, numită Mauve.

Jantele foarte frumoase cu multe spiţe măsoară 18 inci şi sunt în anvelope 235/45 R18 Pirelli P Zero.

Vezi şi: (video) Jaguar a prezentat un retro car electric impresionant şi conceptul cu autopilot Future-Type

O dată ce se deschide uşa se pot regăsi nişte praguri noi, materiale suplimentare pentru izolare fonică, un sistem multimedia cu ecran tactil, navigaţie, suport integrare telefon şi cu redare a imaginilor video de pe o cameră spate, alături de scaune noi, porturi USB şi un sistem de climatizare modern.

Maşina se poate încuia acum de la distanţă şi a păstrat pe capotă statueta originală. De asemenea a rămas demarorul original cu cheie, chiar dacă există un buton de pornire a motorului.

Pentru decorul interior se foloseşte piele de culoare Pimento Red, Alcantara de culoare neagră şi lemn de paltin din care se fac şi unele tobe. Unele comenzi de pe planşa de bord sunt din aluminiu şi făcute în stilul celor de control al unui amplificator pentru chitară.

Panoul de bord a fost revizuit şi are acum o iluminare mai clară, iar sistemul audio este unul Alpine cu o putere de 1.100 de waţi!

„Cireaşa de pe tort” este propulsorul de 4.2 litri cu şase cilindri în line, care este dotat cu două carburatoare SU de pe modelul E-type, aşa cum şi-a dorit Nicko McBrain. Eşapamentul de asemenea a fost modificat şi include două terminaţii duble.

Ce putere dezvoltă acum agregatul şi cât au costat toate lucrările rămâne un mister.

Vezi şi: (video) Jaguar va renaşte o legendă auto! Va construi încă 25 de exemplare a modelului D-Type

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 53
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...