in , , , ,

(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Aston Martin s-a ţinut de cuvânt şi a făcut Valkyrie AMR Pro

Zis şi făcut! Compania britanică Aston Martin s-a decis şi a prezentat la Salonul Auto de la Geneva varianta pentru circuite a hipercarului Valkyrie – AMR Pro. Acum, aşa maşini ca McLaren P1 GTR, Senna GTR sau Ferrari FXX K Evo vor avea un concurent destul de potent!

Noul track car este destul de uşor, însă poate genera peste 1.000 de kilograme forţă de apăsare! Totodată, unitatea-i de propulsie hibridă este capabilă să producă peste 1.115 cai putere!

Pentru a atinge astfel de performanţe incredibile, inginerii britanici au revizuit fiecare element aerodinamic, iar cele care sunt active au acum un algoritm actualizat de funcţionare. Maşina dispune de un splitter uriaş, un difuzor, aripi laterale modificate, un eleron schimbat şi un element aerodinamic nou deasupra compartimentului motorului.

Cheia performanței fără precedent a mașinii este construcția ușoară și o aerodinamică cu o forţă mare de apăsare – o combinație care va rezulta într-o mașină de doar 1.000 kg, capabilă să genereze mai multă forţă de apăsare decât propria greutate!

Panourile caroseriei şi pârghiile longitudinale ale suspensiei sunt confecţionate din fibră de carbon, parbrizul cu elemente de încălzire şi geamurile – din policarbonat, iar eşapamentul sport a devenit mai uşor. În habitaclu au fost montate noi scaune sport şi au fost scoase sistemele de climatizare/infotainment.

“Sub capotă” se află o unitate de propulsie hibridă care are la bază un agregat V12 de 6.5 litri natural aspirat marca Cosworth. De asemenea există un sistem de recuperare a energiei similar cu cel folosit pe monoposturile din Formula 1. Din caracteristicile dinamice aflăm că pe o porţiune dreaptă de drum va putea atinge până la 360 de km/h, iar accelerațiile laterale pot genera o forţă mai mare de 3 g!

Doar 25 de Aston Martin Valkyrie AMR Pro vor fi construite, toate au fost deja vândute (neoficial – 4 milioane de dolari bucata!), iar livrările la clienţi vor începe din 2020. Proprietarii acestor maşini vor mai avea un acces special la baza de instruire a echipei Red Bull din Formula 1.

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Lagonda Vision Concept reprofilează brandul de lux al lui Aston Martin


Iti place articolul?