in , , ,

(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Hyundai a construit un gran turismo de lux fantastic

Printre toate noutăţile de serie, prezentate de Hyundai la Salonul Auto de la Geneva, compania sud-coreeană a dezvăluit pe neaşteptate un concept spectaculos numit Le Fil Rouge (din franceză “Firul Roşu”).

Acest gran turismo cu dimensiuni generoase are menirea să demonstreze direcţia “Sensuous Sportiness” spre care se va îndrepta limbajul de design al mărcii.

Am văzut nou concept Hyundai în realitate: GENEVA 2018: Standul Hyundai – Reportaj Video AutoBlog.MD

https://youtu.be/7v1g6R-p1Bk

Conceptul a ieşit imediat în evidenţă prin lipsa unor blocuri optice, acestea fiind înlocuite de un întreg panou luminos care este montat în locul tradiționalei grile a radiatorului. De fapt, atât faruri cât şi stopuri există, însă acestea s-au transformat sub forma unor LED-uri ascunse.

Cel care a desenat şi a proiectat conceptul este Luc Donckerwolke, şeful Hyundai Design Centre, care a afirmat că eliminarea elementelor care încurcă exteriorului unei maşini a fost visul său de multă vreme.

De asemenea, în procesul de creare specialiştii companiei s-au inspirat de la conceptul Hyundai Pony Coupe, anul producţiei 1974, făcut în colaborare cu Italdesign. (Pentru că nu a mai apărut drept model serie, ulterior John DeLorean s-a inspirat şi a creat legendarul DMC-12).

În habitaclul lui Hyundai Le Fil Rouge sunt montate patru scaune individuale pentru pasageri, iar pentru decor este folosit lemn natural. Totodată există mai multe ecrane, unul dintre care este panou de bord, pe uşi şi pe spetezele scaunelor faţă.

Există şi un sistem de climatizare prin două canale, care îndreaptă curenţii de aer cu ajutorul planşei de bord curbate.

https://www.youtube.com/watch?v=W24UdpwdHjk

Hyundai nu a dezvăluit ce unitate de propulsie are conceptul şi dacă îl va transforma în vreun model de serie. Totuşi, potrivit reprezentanţilor companiei, numeroase elemente stilistice de la interior şi exterior vor apărea pe modele de serie, inclusiv pe produsele mărcii Genesis.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?