in , , ,

(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Lagonda Vision Concept reprofilează brandul de lux al lui Aston Martin

Britanicii de la Aston Martin, mai exact sub brandul său care se ocupă de producţia maşinilor ultra exclusive şi de lux, a adus la Salonul Auto de la Geneva conceptul unui potenţial model de serie.

Acolo a prezentat prototipul Vision Concept care prezintă limbajul designului modelelor care vor apărea din 2021 şi a anunţat că Lagonda va fi primul brand de lux care va face maşini cu emisii zero.

Una dintre cele mai interesante soluţii în construcţia maşinii este că la deschiderea portierelor posterioare, contra direcţiei de mişcare, se mai ridică în mod individual o secţiune a acoperişului panoramic pentru un acces cât mai comod la interior, chiar şi din picioare. Spaţiul din habitaclu este atât de mare încât le va fi comod să călătorească unor pasageri (doar patru) cu o înălţime de doi metri şi mai mult.

Scaunele frontale nu sunt montate pe şenile, ci pe nişte suporturi speciale care le permit să se întoarcă la 180 de grade. De asemenea acestea sunt foarte compacte şi nu impun o limită pentru spaţiul destinat picioarelor călătorilor.

Printre materialele decorative folosite la interior se numără: ceramică, lână, cașmir, mătase şi fibră de carbon.

Lagonda Vision Concept este dotat cu un sistem de pilotare automată de nivel 4! Odată activat acest regim de rulare autonom, scaunele faţă după cum vă spuneam întorc la 180 de grade şi tot atunci pasagerii au acces la servicii de concierge personalizate, dar şi la conexiuni securizate la internet.

Conceptul spectaculos este pus în mişcare de un sistem de propulsie electric, alături de un sistem de tracţiune integrală cu funcţie de control al cuplului furnizat spre fiecare roată în parte. Setul de acumulatori cu o capacitate de peste 100 de kWh îi permite să se deplaseze până la 640 de kilometri şi poate fi încărcat prin inducţie electromagnetică.

Va apărea un model de serie pe baza acestui concept şi când se va întâmpla? Reprezentanţii Aston Martin au fost scumpi la vorbă şi au menţionat doar că limbajul de design al lui Vision Concept ar putea fi aplicat pe două potenţiale maşini marca Lagonda, care vor apărea până în 2023.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?