in , , ,

(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – LVCHI Venere Concept este un GT electric care va fi produs în Italia

Noul producător de electromobile LVCHI, prezentat în China la începutul acestui an, alături de ambiţiile sale mari, a venit la Salonul Auto de la Geneva cu o maşină nouă, a doua din cele opt pe care doreşte să le lanseze până în 2021.

Deocamdată în stare de concept, noul gran turismo numit Venere este un automobil luxos cu doar patru locuri pentru pasageri şi cu propulsie exclusiv electrică.

LVCHI Venere Concept este construit pe baza unui şasiu făcut complet din fibră de carbon armat şi are forma unui fagure. Acesta este îmbinat cu două suporturi din aluminiu, câte unul de care sunt ataşate motoare pe puntea din faţă şi cea din spate. Totodată, rama automobilului este fabricată integral cu acoperiş.

Creatorii spun că primul automobilul cu patru portiere şi patru locuri pentru pasageri, care are asemenea caracteristici, cântăreşte 2.100 de kilograme.

Lungimea conceptului Venere este egală cu 5.150 de mm, lăţimea – 2.120 de mm, înălţimea – 1.418 mm. Ampatamentul măsoară tocmai 3.040 mm şi asta îl face doar puţin mai scurt, mai lat şi mai scund decât versiunea Long a lui Mercedes-Benz S-Class. Coeficientul aerodinamic este de 0.28 Cd.

Unitatea de propulsie de producţie proprie este alcătuită din patru motoare electrice, câte două pe fiecare osie, combinate cu un diferențial per axă, astfel încât să fie realizat un sistem de tracţiune integrală permanentă. De asemenea mai există două cutii de viteze cu câte două trepte pentru a optimiza distribuţia puterii şi cuplului.

Conceptul Venere este alimentat cu energie de la un set de acumulatori din litiu-ion cu o capacitate de 100 kWh, dezvoltat printr-un proiect inovator. Autonomia totală se ridică la 652 de kilometri.

Toate propulsoarele produc 1.006 CP şi 1.540 Nm de cuplu, câte aproximativ 252 CP fiecare în parte. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 2.5 secunde, iar viteza maximă nu va depăşi 286 de km/h.

În habitaclul cu patru locuri pentru pasageri domină o tapiţerie realizată manual şi foarte multe ecrane care doresc să înlocuiască absolut toate butoanele şi să ofere în schimb cât mai mult conţinut multimedia pentru călători. Până şi oglinzile retrovizoare realizate sub forma unor camere au ecrane separate pe planşa de bord pe care sunt redate imaginile.

Conceptul Venere mai dispune de portiere spate care se deschid contra direcţiei de mişcare şi respectiv nu există vreun montant central, mecanisme de frânare Brembo, jante cu elemente din carbon, anvelope Pirelli P Zero, volan cu suprafeţe tactile, scaune reglabile electric, parcare automată şi control al unor funcţii cheie de la distanţă, etc.

Gran turismo-ul cu sistem de pilotare automată va apărea pe piaţă în variantă de serie în 2019 şi va fi produs în Torino, Italia.

Vezi detalii despre LVCHI AUTO şi conceptul primului electromobil: (foto) Un nou producător de electromobile! Va lansa opt maşini până în 2021 şi iată conceptul primei

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?