in , , ,

(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – McLaren Senna GTR Concept

McLaren Automotive, constructorul britanic de mașini super sport premium, a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva o nouă versiune pentru modelul Senna – GTR Concept. La standul mărcii automobilul era în centrul atenţiei şi iată de ce.

Supercarul care nu va putea fi folosit în afara circuitelor, dar în viitor ar fi posibilă omologarea câtorva exemplare cum a fost în cazul lui P1 GTR, a primit o nouă caroserie cu numeroase elemente aerodinamice.

Nou este un splitter imens, difuzorul, uşile care nu mai sunt transparente şi aripile din cauza ecartamentului lărgit pe ambele punţi. Toate pot genera până la 1.000 de kilograme forţă de apăsare!

Am văzut noul Senna şi Senna GTR Concept pe viu: GENEVA 2018: Standul McLaren – Reportaj Video AutoBlog.MD

Dacă versiunea obişnuită a lui Senna este dotată cu un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri care produce 800 CP şi 800 Nm, atunci aflăm că modelul GTR va avea un surplus minim de 25 CP şi mai mulţi Nm.

De asemenea, va fi echipat cu o transmisie de curse, o suspensie reconfigurată, anvelope Pirelli şi noi jante.

Vezi şi: (foto) MSO a umplut noul supercar Senna cu fibră de carbon şi asta costă doar 300000 de lire sterline

Mai multe detalii despre varianta de serie a lui McLaren Senna GTR vor fi anunțate mai târziu. Producătorul a mai remarcat doar că modelul a fost construit în jurul aceleiași construcții Monocage III din fibră de carbon care a fost folosită pe maşina obişnuită.

Mai mult, Senna GTR va fi cea mai rapidă mașină a mărcii şi la dinamică va fi depăşită doar de monopostul său din Formula 1.

Vezi şi: (foto) Primul McLaren Senna surprins pe drumuri publice arată absolut spectaculos

În total vor fi produse 75 de exemplare (P1 GTR – 58 exemplare) care vor fi asamblate manual pe parcursul anului 2019 şi care vor costa aproximativ 1 milion de lire sterline fiecare.

Amintim că debutul noului McLaren Senna a avut loc în luna decembrie a anului trecut. Tirajul îi va fi de 500 de unități, toate fiind deja vândute prin comenzi preliminare. Iată un filmuleţ proaspăt în care îi poate fi auzit sunetul produs de motor şi eşapament, dar şi posibilitățile pe circuit.

Iti place articolul?