(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Noul Bugatti Chiron Sport, prima maşină cu ştergătoare cu braţe din carbon

Distribuie:
 • 32
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Bugatti a revizuit modelul Chiron și a anunţat la Salonul Auto de la Geneva o primă versiune pentru el numită Sport, la doi ani de la debutul hipercarului original în aceeaşi locaţie. Noul Bugatti Chiron Sport este gata acum să ofere o manevrabilitate îmbunătățită și o agilitate și mai mare, fără a schimba datele de performanță sau de putere.

Chiron Sport beneficiază de un nou pachet Dynamic Handling Package. Dezvoltatorii Bugatti au modificat suspensia pentru a include o nouă strategie de control. Amortizoarele sunt cu 10% în medie mai rigide decât pe Chiron-ul obişnuit. Servodirecția a fost de  asemenea modificată, fără a sacrifica senzația directă și performanța calculată.

În plus față de aceste modificări, diferențialul de pe puntea din spate a fost optimizat și mașina are în prezent o funcție dinamică de vectorizare a cuplului, care distribuie cuplul individual pe roțile din fiecare parte, îmbunătățind în mod semnificativ comportamentul direcției și agilitatea vehiculului, în special în curbe restrânse. Schimbările îşi arată eficienţa în toate modurile de conducere.

Bugatti Chiron Sport este mai agil datorită reduceri greutăţii totale cu aproximativ 18 kilograme (până la 1.977 kg), datorită utilizării de noi componente ușoare. Cele mai mari economii aici au fost posibile datorită noilor jante mai uşoare, împreună cu utilizarea sporită a fibrelor de carbon, de exemplu pentru bara anti-ruliu, capacul de protecţie a intercooler-ului sau pentru ștergătoarele de parbriz nou dezvoltate. Chiron Sport are, de asemenea, o sticlă mai ușoară pe geamul din spate și un nou deflector al eşapamentului care are acum patru terminaţii rotunde

Ca rezultat la toate acestea, Chiron Sport a devenit mai rapid și mai sensibil. Pe circuitul de testare Nardo, dezvoltatorii Bugatti au înregistrat un timp al unui tur, cu cinci secunde mai rapid decât modelul de bază Chiron.

Vezi neapărat: (video) Documentar: Cum a fost construit noul Bugatti Chiron

Brațele ștergătoarelor de parbriz dezvoltate de Bugatti pentru Chiron Sport sunt un detaliu tehnic interesant. Aceasta este prima mașină de producție care conține braţe ale ștergătoarelor de parbriz din fibră de carbon. Această nouă inovaţie înseamnă că Bugatti nu mai are nevoie de articulații care în mod normal sunt pe ștergătoarele convenționale. Funcția acestor îmbinări a fost integrată în structura fibrei de carbon a brațelor ștergătoarelor.

În plus, vârfurile brațului ștergătorului, care sunt fabricate din aluminiu, sunt produse printr-un proces de imprimare 3D care economisește greutatea. Acest lucru înseamnă că noile ștergătoare de fibră de carbon sunt cu 77% sau cu 1.4 kg mai ușoare decât predecesorii lor.

În plus, datorită noului material, brațele ștergătoarelor au un nou profil care permite îmbunătățirea proprietăților aerodinamice.

Vezi şi: (video) Ghici ce maşină a fost folosită pentru a filma cum un Bugatti Chiron prinde 400 de km/h

La prima vedere, Chiron Sport poate fi recunoscut de noile sale jante din aliaj „Course” și de noul deflector de evacuare, care are patru țevi rotunde în loc de designul dreptunghiular folosit pe Chiron-ul obişnuit. În plus, versiunea Sport are o serie de caracteristici de design care subliniază identitatea sa ca Chiron Sport.

De exemplu, butonul de pornire a motorului și butonul de selectare a modului de deplasare de pe volan, precum și placa de comercializare au un finisaj negru anodizat, sigla „Sport” este evidențiată pe fâșiile pervazului ușii și există o inserție pe mijlocul consolei cu logoul brodat „Chiron Sport”.

În plus, echipa de design a lui Bugatti a creat un pachet de culori și opțiuni de finisare pentru Chiron Sport, permițând clienților să dea vehiculelor lor cele mai sportive look-uri posibile. Chiron Sport, prezentat la Geneva, oferă toate opțiunile disponibile!

Corpul vehiculului are o schemă clasică de culori duo-ton. Culoarea A din spatele vehiculului este determinată de un carbon cenușiu vizibil; Vopseaua roșie italiană din față reprezintă culoarea B. În afară de roșu, culorile disponibile sunt „French Racing Blue”, tonul de argint „Gris Rafale” și un „Gun Powder” gri închis.

Un roșu „16” este poziționat în mod vizibil pe grilajul pictat în negru al grilei radiatorului – referindu-se la numărul de cilindri care conferă motorului Chiron poziția sa unică pe piaţă.

Negrul este culoarea dominantă a interiorului. Toate comenzile mașinii au un finisaj negru anodizat. Volanul și maneta levierului cutiei de viteze sunt acoperite cu piele. În plus, Bugatti a folosit trei materiale pentru styling-ul interior: Alcantara pentru garnitura de acoperiș, inclusiv stâlpul A și jaluzelele, peretele din spate, perdelele, partea inferioară a consolei centrale, interiorul scaunelor și căptușeala portbagajului.

Piele netedă este utilizată pentru scaune, pentru panourile interioare ale ușilor, pentru insulele de pe tabloul de bord, inclusiv ornamentele pentru panoul de bord, containerul airbag-ului de pe volan, cotiera și inserția consolei centrale. În sfârșit, tabloul de bord, muchiile ușilor, spatele spătarelor scanelor și carcasa coloanei de direcție sunt realizate din fibră de carbon.

După cum am afirmat „sub capotă” nu s-a intervenit. A rămas acelaşi motor W16 de 8.0 litri şi cu patru turbo compresoare, care produce 1.500 de CP şi 1.600 Nm de cuplu. Aceleraţia 0-100 de km/h o face în 2.4 secunde, iar viteza maximă este limitată la 420 de km/h.

Exemplarul Chiron Sport prezentat la Geneva este în echipare maximă şi costă 2.98 milioane de euro, preţ net, ceea ce probabil îl face să fie cel mai scump automobil de producție expus la acest show. Primele livrări sunt planificate pentru sfârșitul anului.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 32
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...