in , , ,

(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Porsche Mission E Cross Turismo Concept

Porsche a dezvăluit pe neaşteptate la Salonul Auto de la Geneva conceptul unui Cross Utility Vehicle cu propulsie electrică. Modelul este o nouă interpretare a prototipului Mission E, care este orientat pentru un stil de viaţă mai activ şi de ce nu – pentru ieşiri în off-road.

https://youtu.be/oa5F1cWLnRg

Noul prototip Porsche are doar patru locuri pentru pasageri, cu scaune individuale pentru aceştia şi o lungime totală de 4.95 metri. Propulsia este asigurată de două motoare electrice în tandem cu o arhitectură de 800 V care asigură o încărcare rapidă. Două motoare sincrone cu magnet permanent (PSM), care generează peste 600 CP, îi permit conceptului să accelereze până la 100 de km/h în mai puțin de 3.5 secunde și să atingă o viteză de 200 de km/h sub 12 secunde.

În plus, nivelul de putere continuă nu este comparabil cu niciun alt vehicul electric: accelerațiile multiple sunt posibile în succesiune directă fără pierderi de performanță. Puterea este garantată pe orice suprafață, datorită unui sistem de tracţiune integrală cu Porsche Torque Vectoring, care distribuie automat cuplul la roți şi în mod individual.

Sistemul de direcție pe toate roțile contribuie la agilitatea și stabilitatea exemplară a vehiculului. Cu ajutorul unei suspensii pneumatice se poate mări garda la sol cu ​​până la 50 de milimetri.

Un sistem anti ruliu Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) este de asemenea la bord, asigurând stabilizarea activă, împiedicând înclinarea laterală a vehiculului în timpul virajelor și reducând balansul lateral al vehiculului pe suprafețe neuniforme.

Exteriorul conceptului iese în evidenţă datorită unui kit de protecţie cu inserţii din plastic pe marginile caroseriei, o bară de protecţie posterioară cu elemente aerodinamice, o capotă care coboară foarte jos şi care include corpuri de iluminat suplimentare numite Porsche X-Sight, faruri Matrix LED cu elemente tridimensionale, un spoiler pe uşa portbagajului, stopuri inspirate de la ultimele modele actuale din gamă.

De asemenea, mai există nişte panouri laterale suplimentare care măresc lăţimea totală până la 1.99 metri, camere video, un acoperiş panoramic, jante de 20 de inci prinse într-un singur punct şi cu anvelope 275/40 R 20 şi o culoarea metalizată exclusivă pentru caroserie – light grey metallic.

După cum am menţionat, aceasta este o maşină cu patru locuri pentru pasageri. Călătorii se vor simţi comod la interior, chiar dacă are o înălţime de 1.42 metri. Spătarele scaunelor individuale îşi vor putea schimba unghiul de înclinare şi vor mai include compartimente speciale pentru depozitare. În portbagaj vor exista mai multe suporturi speciale pentru transportul echipamentului sportiv, de exemplu.

Planşa de bord reinterpretează elementele clasice ale Porsche în unele digitale. Acolo vor domina trei ecrane color, unul dintre care va fi panou de bord. Un al patrulea ecran pe care vor exista comenzi tactile pentru sistemul de climatizare, de exemplu, se va regăsi pe consola centrală. Şoferul poate avea acces la un head-up display, un sistem de iluminare ambientală şi alte ecrane pe uşi pentru controlul electric al geamurilor.

Arhitectura de 800 de volți a vehiculului asigură încărcarea bateriei litiu-ion în doar 15 minute, atât cât este necesar pentru a parcurge 400 de kilometri. Încărcarea conceptului este flexibilă și poate avea loc pe drum sau acasă. Vehiculul este pregătit pentru conectarea la rețeaua de încărcare rapidă, care este creată pe drumuri principale din Europa ca parte a societății mixte IONITY.

În plus, setul de acumulatori de pe Mission E Cross Turismo poate fi încărcat cu ajutorul inducției electromagnetice, a unei stații de încărcare sau a unui sistem Porsche de stocare a energiei la domiciliu. Acesta din urmă este compatibil cu energia solară generată de sistemele fotovoltaice ale casei.

Deocamdată Porsche nu a anunţat când vom vedea această maşină într-o variantă de serie, însă la sigur se va întâmpla după 2020, atunci când va fi lansat modelul de serie Mission E.

Vezi şi: Interviu cu expertul Uwe Michael, despre autopilot, tehnologii de viitor şi Porsche Mission E

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?