in , , ,

(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – SsangYong e-SIV Concept prefigurează viitorul Korando electric

Sud-coreenii de la SsangYong au dezvăluit la Geneva Motor Show crossover-ul conceptual e-SIV (Electronic Smart Interface Vehicle). Noutatea este un model strategic pentru companie şi demonstrează abordarea viitoare în ceea ce privește vehiculele electrice, conectivitatea și condusul autonom.

Conceptul e-SIV are o lungime de 4.460 mm, lățime – 1.870 mm, înălţime – 1.630 mm şi un ampatament de 2.675 mm. Sub capotă se ascunde un electromotor care produce 190 CP și un set de acumulatori cu o capacitate de 61.6 kWh, care se pot încărca 80% în 50 de minute.

Maşina poate accelera până la 150 km/h, iar autonomia poate varia până la maxim 450 de km.

În habitaclu sunt instalate patru scaune individuale pentru pasageri. Funcțiile mașinii sunt controlate prin interfața digitală a sistemului multimedia, echipat cu o funcție de recunoaștere a vocii bazată pe inteligență artificială. Datorită conexiunii încorporate la rețea, se pot configura sistemele de securitate, sistemul de climatizare sau monitorizarea stării bateriilor de la distanță.

De asemenea, cu ajutorul unui radar şi al câtorva camere, conceptul este capabil să controleze automat poziţionare maşinii pe bandă în timpul rulării și distanța față de vehiculul din față (autopilot de nivel 2). Mai mult, dacă va fi instalat un senzor suplimentar își va putea extinde capacitățile până la al treilea nivel de condus autonom!

Tot mai multe surse afirmă că e-SIV se va transforma în noua generaţie a modelului Korando deja în 2019, iar 2020 modelul va avea o versiune complet electrică.

Vezi aici un Test Drive cu SsangYong Korando facelift