in , , ,

(video) GENEVA 2018: Premieră – Prima maşină care foloseşte tehnologia Digital Light este Mercedes-Maybach S-Class

Prima maşină a companiei Mercedes-Benz care va folosi tehnologia DIGITAL LIGHT este modelul actualizat Mercedes-Maybach S-Class! Anunţul a fost făcut în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Iniţial aceasta va fi montată pe un număr limitat de automobile care vor ajunge la o listă de clienţi selectaţi, în prima jumătate a lui 2018.

Am văzut modelul actualizat Mercedes-Maybach: GENEVA 2018: Standul Mercedes-Benz – Reportaj Video AutoBlog.MD

DIGITAL LIGHT este un sistem de iluminare specială, generat de sistemul electronic al maşinii prin intermediul blocurilor optice. Acesta poate proiecta sfaturi ale asistenților electronici pe carosabil, în format HD şi cu o rezoluţie de peste două milioane de pixeli. De asemenea cu acesta se va face mai uşor ajustarea automată la condițiile rutiere.

Tehnologia revoluționară a farurilor DIGITAL LIGHT cu performanțe remarcabile facilitează asistența de conducere și poate crea condiții de iluminare ideale în orice situație. DIGITAL LIGHT oferă o precizie și mai mare decât farurile cu LED-uri MULTIBEAM, reducând astfel riscul ca ceilalți utilizatori ai drumului să fie orbiţi. DIGITAL LIGHT oferă o contribuție importantă la îmbunătățirea siguranței traficului rutier – ca parte integrantă a strategiei generale INTELLIGENT DRIVE.

În noul far de calitate HD există un cip care lucrează cu peste un milion de micro-reflectori, adică un total de peste două milioane per vehicul. Camerele și sistemele de senzori din vehicul detectează alți utilizatori ai drumului, sistemele de calcul puternice evaluează hărțile digitale de navigație în milisecunde și oferă farurilor comenzile necesare pentru o adaptare cât mai bună a distribuției luminii în toate situațiile.

În funcție de sistemele de asistență care sunt activate, farurile pot proiecta simboluri de avertizare pe șosea. Acestea pot fi de exemplu, avertismente cu privire la limita de viteză, obiecte din zonele moarte, distanța față de vehiculul din față sau locația unui pieton.

O prezentare generală a funcțiilor DIGITAL LIGHT:

  • Linii de ghidaj – atunci când maşina este condusă pe un drum aflat în reparaţii, două benzi de lumină corespunzătoare întregii lățimi ale mașinii sunt proiectate pe carosabil. Aceste linii de ghidare ajută șoferul să se orienteze şi să nu iasă în afara drumului care nu este încă marcat.
  • Marcaj pietonal extins – dacă un pieton este detectat într-o zonă periculoasă din apropierea drumului, o săgeată îndreptată spre el apare pe suprafața drumului. Acest lucru va fi acţionat alături de funcţia Adaptive Highbeam Assist.
  • Distanță marcată – această funcție ajută şoferul să stabilească proximitatea standard corespunzătoare anumitor situații. Când șoferul activează comanda de proximitate DISTRONIC PLUS sau modifică proximitatea standard, pe drum se afișează un semn de proximitate corespunzător.

Vehiculul cu tehnologie DIGITAL LIGHT poate avertiza șoferul în legătură cu anumite pericole și oferă informații relevante direct pe carosabil. De exemplu, în cazul în care mașina este în pericol să părăsească benzile de circulație și să intre pe sens opus, pe șosea este proiectat un simbol de menținere a benzii.

Printre alte simboluri care pot fi proiectate se numără: drum alunecos, drum aflat în reparaţii, simbol care notifică despre pericolul unei coliziuni din spate, simbol de menţinere a benzii, simbol de avertizare a depăşirii limitei de viteză şi altele.

Mercedes-Benz mai menţionează că noile tehnologii trebuie să respecte întotdeauna condițiile de reglementare aplicabile în țara de comercializare și, prin urmare, trebuie să fie adaptate. Capacitatea de aprobare este în curs de revizuire.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?