in , , ,

(video) GENEVA 2018: Primul SUV electric Audi, noul e-tron, va fi lansat spre sfârşitul lui 2018

Pe lângă cele mai noi modele de serie, precum este Audi A6 C8, producătorul din Ingolstadt a prezentat la Salonul Auto de la Geneva prototipul pre-serie al primului său SUV electric numit e-tron. Maşina a fost văzută şi pe străzile oraşului elveţian.

Modelul dezvăluit a fost acoperit cu un camuflaj special şi Audi l-a descris ca fiind un SUV sport care combină spațiul și confortul unei mașini de lux tipice cu una care ştie să îndeplinească nevoile de utilizare de zi cu zi.

Am văzut noile A6 şi A7 pe viu: GENEVA 2018: Standul Audi – Reportaj Video AutoBlog.MD

Prototipul Audi e-tron oferă o previzualizare a primului model all-electric al mărcii cu cele patru inele. Exteriorul camuflat ascunde un SUV premium sportiv cu cinci locuri pentru pasageri, împreună cu un spaţiu larg pentru o mulțime de bagaje.

Modelul de serie va avea mai multe opţiuni de autonomie, dar şi de încărcare, ce le vor permite clienților să conducă pur și simplu fără a face compromisuri. Versiunea de producție a lui Audi e-tron se va putea încărca rapid de la staţii cu o sursă de putere de până la 150 kW. În doar 30 de minute, SUV-ul va fi pregătit pentru următoarea etapă a călătoriei pe distanță lungă.

Sistemul de tracţiune quattro îl va catapulta într-o nouă eră și îi va asigura performanțe pe orice tip de teren. Alte caracteristici rămân în secret deocamdată.

Versiunea de producție a modelului Audi e-tron se lansează pe piața europeană la sfârșitul anului 2018 şi va fi produs în Belgia! Respectiv premiera ar putea avea loc la Salonul Auto de la Paris din această toamnă.

Până atunci, Audi ne spune că va încheia testele pe care le efectuează pe patru continente. În total sunt utilizate aproximativ 250 de maşini care sunt duse prin locaţii a căror temperaturi variază de la sub -20 până la +50 de grade Celsius. Parcursul total al tuturor prototipurilor va depăşi cinci milioane de kilometri.

Şeful Audi Rupert Stadler a mai adăugat în cadrul unei conferinţe de presă că până în 2020 în gama de modele vor mai exista trei maşini electrice: un Gran Turismo cu patru uşi, varianta de serie a lui Audi e-tron Sportback concept şi un model din segmentul compact.

Către anul 2025 gama Audi va conţine peste 20 de electromobile şi modele plug-in hybrid.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?