in , ,

(video) Gran Turismo Sport se lansează astăzi! Iată cele 160 de maşini pe care le vei putea încerca

Companiile Sony şi Polyphony Digital au lansat în sfârşit simulatorul video Gran Turismo Sport. Jocul făcut în colaborare cu FIA poate fi cumpărat începând cu ziua de astăzi, 18 octombrie, şi poate rula doar pe consola Sony PlayStation 4.

La alegere, jocul poate fi achiziţionat în ediţii speciale şi chiar împreună cu o consolă PS4 personalizată cu logouri GT Sport.

Jocul a fost apreciat deja de zeci de experţi şi entităţi de presă specializate, atribuindu-i o notă înaltă în clasamente pentru realitatea oferită în schimb. Cei care vor încerca acest simulator vor avea posibilitatea să conducă un număr total de 160 de automobile sport şi de curse, prototipuri şi concepte, unele dintre care au fost create de constructori auto special pentru acest joc.

În cazul în care Gran Turismo Sport se joacă pe consola PS4 Pro, acolo aceasta va putea rula în rezoluţie 4K şi într-un frame rate de 60 de cadre pe secundă. Mai mult, imaginile video pot fi afişate şi în HDR, iar jucătorii vor putea beneficia şi de o versiune PS VR de care se pot bucura cei care deţin o cască de realitate virtuală.

Sony menţionează că cel care va sta “în spatele volanului” va auzi o mulțime de sunete diferite – turaţiile motorului, zgomotul cutiei de viteze, sunetul din eşapament, foșnet de anvelope, vântul și așa mai departe. Creând Gran Turismo Sport au fost înregistrate sunetele reale ale maşinilor în condiţii optime.

Modelul tridimensional al mașinilor utilizate în joc sunt cele mai calitative și cele mai fixe din orice joc similar creat vreodată. Ele sunt inferioare doar datelor utilizate în sistemele automate de proiectare, când sunt dezvoltate automobilele reale. Fiecare model a fost recreat virtual ținând cont de cele mai mici detalii și nuanțe, până chiar la lățimea spaţiilor între panourile caroseriei și forma blocurilor optice/stopurilor!

Vezi şi: (video) McLaren a creat un hipercar virtual cu 1150 CP pentru jocul Gran Turismo Sport

În total sunt disponibile 17 circuite în 40 de configuraţii diferite, de la cele mai cunoscute piste din lume până la unele organizate pe drumuri de ţară. Tehnologia True HDR va transmite toate detaliile într-o realitate maximă, inclusiv perioadele zilelor sau condiţiile meteo.

Vezi şi: (foto) Peugeot a arătat un supercar a cărui motor poate fi turat până la 10000 de rpm

Fiecare jucător îşi va putea modifica automobilul după propriul gust, va putea avansa într-o carieră, va fi ajutat la nevoie de un regim de pilotare automată controlat de o inteligenţă artificială, va putea explora informaţii şi filmuleţe făcute de producători pentru fiecare maşină cumpărată şi multe alte lucruri interesante.

Lista detaliată a automobilelor poate fi văzută AICI sau în imaginile video de mai jos:

Iti place articolul?