in , ,

(video) Hamilton a câştigat Marele Premiu al Spaniei, devenind pilotul cu cele mai multe podiumuri cucerite, depăşindu-l pe Schumacher

Lewis Hamilton şi-a întors seria de victorii, după ce şi-a luat în palmares victoria de la Marele Premiu al Spaniei, desfăşurat duminică după amiaza pe circuitul de la Montmelo, în apropiere de Barcelona. Britanicul a obţinut astfel a patra sa victorie din acest sezon şi a 88-a din cariera sa, graţie căreia şi-a consolidat poziţia de lider al Campionatului Mondial.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Plecat din pole position, Hamilton a dominat cu autoritate cursa iberică, la finalul căreia a intrat în istorie, devenind pilotul cu cele mai multe podiumuri (156) în Marele Circ, unul în plus faţă de legendarul Michael Schumacher, care rămâne însă deţinătorul recordului de victorii în cea mai importantă competiţie automobilistică a planetei (91).

Olandezul Max Verstappen, care a câştigat acum o săptămână Grand Prix-ul aniversar de la Silverstone, s-a clasat de această dată pe poziţia secundă, la peste 24 de secunde de învingător. Podiumul a fost completat de finlandezul Valtteri Bottas, autorul celui mai rapid tur de pistă, record, performanţă înregistrată chiar în ultimul tur.

Singurul pilot care a abandonat cursa este Charles Leclerc de la Ferrari, din cauza unei probleme electrice care l-a luat pe neaşteptate. Colegul său Sebastian Vettel a reuşit să se claseze pe poziţia a şaptea.

Următoarea cursă din Campionatul Mondial de Formula 1 va avea loc pe 30 august în Belgia, pe circuitul de la Spa-Francorchamps, după o săptămână de pauză respectiv.

GALERIE FOTO: