in , ,

(video) Hamilton a câștigat Grand Prix-ul Statelor Unite. Au mai rămas trei etape până la final

Lewis Hamilton a câștigat Grand Prix-ul Statelor Unite și a redus diferența la general la 26 de puncte față de liderul Nico Rosberg. Britanicul își păstrează astfel șansele la titlu, până la finalul sezonului fiind programate încă 3 etape în care sunt în joc 75 de puncte.

În Texas, Hamilton a plecat perfect din pole position – primul obținut pe acest circuit, și a condus încă din primul viraj până la final, cu excepția a trei tururi imediat după primul schimb de pneuri.

Nico Rosberg, într-o reeditare a cursei de anul trecut de pe același circuit, a terminat pe locul secund, cu Daniel Ricciardo pe 3. Dintre piloții cu șanse la podium au abandonat în urma unor probleme tehnice Max Verstappen – motor spart, și Kimi Raikkonen – care a plecat din al doilea pit stop cu un pistol pneumatic încă atașat de piulița roții.

Este victoria cu numărul 50 pentru Lewis Hamilton și deopotrivă a 5-a pe teritoriu american pentru pilotul Mercedes AMG, ocazie cu care a egalat recordurile stabilite în trecut de Ayrton Senna și Michael Schumacher.

us-grand-prix-2016_19

Rosberg rămâne fără victorie pe pista din Austin – Texas, în timp ce podiumul obținut de australianul Ricciardo marchează cu succes startul cu numărul 200 în Formula 1 pentru echipa sa Red Bull Racing.

Circuitul COTA din Austin rămâne astfel cu doar 2 câștigători în scurta sa istorie: Lewis Hamilton – 4 victorii, din care ultimele 2 consecutive, și Sebastian Vettel, care a încheiat ieri doar pe locul 4.

Următoarea etapă este programată week-endul viitor, la 1.200 kilometri departare, în Mexico City.

Sursă: Digisport