in ,

(video) Harley-Davidson a lansat noua motocicletă FXDR 114

Se pare că producătorul american de motociclete Harley-Davidson (HD) a luat în serios încercarea de a aduce catalogul său de modele într-o eră modernă. Un prim pas făcut în acest sens este noua motocicletă FXDR 114, prezentată acum câteva ore peste ocean, aceasta fiind al 10-lea şi cel mai scump model din linia Softail.

Preţul de start porneşte de la 21.439 de dolari în SUA pentru una în culoare Vivid Black. Alte culori opţionale mai adaugă 400 de dolari la cost.

Noul “power cruiser” din gama HD include un sistem ABS care vine standard şi o serie de materiale compozite care au menirea să economisească greutatea. Motocicleta cântăreşte doar 303 kg şi este gata de plecare, cu o înălțime a scaunului de 720 mm şi o lungime totală de 2.41 metri.

Noul model este propulsat de un motor de firmă Milwaukee-Eight 114, cu patru valve în fiecare din cei doi cilindri poziţionaţi în V. Unitatea are un volum de 1.868 cm3 şi produce un cuplu maxim de 160 Nm la 3.500 de rpm.

În mod tradiţional Harley-Davidson nu spune iniţial câţi CP oferă produsele noi, însă pentru că agregatul este utilizat şi pe alte modele ar trebui să producă cel puţin 90 de cai.

Vezi şi: (video) Cea mai scumpă motocicletă Harley-Davidson din lume a fost făcută în Elveţia

O reducere a greutăţii este realizată şi datorită folosirii unui braţ oscilant din aluminiu, care este cu 4.62 kg decât cel din oțel. Această reducere constituie 43% în termeni procentuali și elementul este combinat cu un sub-cadru tubular din aluminiu sudat, placat cu o secțiune de material compozit, care economisește încă 3.2 kg.

FXDR 114 foloseşte pentru mişcare, în faţă, o roată cu o jantă de 19 inci, una de model Ace, făcută din aluminiu forjat, care are un design uşor şi spiţe subţiri. Capătul din spate este susținut de o roată groasă de 18 inci cu 240 de secţiuni, caracteristică pentru modelele din linia Softail.

Mai sunt utilizate nişte furci frontale inversate cu un diametru de 43 mm, care susţin cele două etriere cu câte patru pistoane, care la rândul lor fixează discuri de frână fixe de 300 mm. De cealaltă parte există un monoshock cu o singură frână care utilizează un etrier cu două pistoane, care captează un disc plutitor.

Harley Davidson FXDR 114 2019 20

Dotările la capitol electric includ corpuri de iluminat full LED şi un ecran LCD de 5.4 cm care prezintă toate informațiile necesare. Carburantul este depozitat într-un rezervor de 16.7 litri.

Harley-Davidson mai susține că FXDR 114 este capabilă să se încline pe o parte şi pe cealaltă până la un unghi de aproximativ 33 de grade.

Printre alte dotări pe care le are se numără un sistem de pornire fără cheie, un sistem inteligent de securitate şi un port USB cu funcţie de reîncărcare a dispozitivelor.

Modelul din gama anului 2019 poate fi cumpărat în şase opţiuni de culori: Vivid Black, Black Denim, Industrial Gray Denim, Wicked Red Denim, Bonneville Salt Denim şi Rawhide Denim.

Vezi şi: (video) Keanu Reeves şi compania sa au prezentat trei motociclete la cel mai mare moto show din lume

buton subscribe

GALERIE FOTO: