in , ,

(video) Hennessey spune şi arată cum poate face Dodge Challenger SRT Demon 0-96 de km/h în 1,93 secunde

Hennessey Performance a pregătit primul program de tuning pentru cel mai extrem Dodge Challenger SRT din istoria modelului – noul Demon, maşina construită special de producător pentru iubitorii de drag racing. După ce un astfel de coupe iese din atelierul lui John Hennessey ajunge să producă puţin peste 1.000 de CP!

Vezi şi: (video) Noul Dodge Challenger SRT Demon poate derapa, şi încă cum!

Amintim că sub capota lui Dodge Demon se ascunde un motor cu opt cilindri şi alimentat pe benzină HEMI, care are un volum de 6.2 litri şi a fost modificat pentru a genera 851 de CP şi 1.044 Nm. Din informaţiile oficiale ştim că acceleraţia de la 0-96 km/h o face în doar 2.3 secunde! Distanţa de 402 metri o parcurge în 9.65 secunde. Viteza maximă la sfârşitul acestei distanţe trece de 225 km/h.

Cum se întâmplă mereu, Hennessey Performance consideră aceste cifre prea mici şi a decis să schimbe situaţia. Iniţial atelierul a prezentat un exemplar al muscle car-ului american dotat cu pachet HPE1000 pe un stand dinamometric. Acolo automobilul a arătat 892 de CP şi 1.093 Nm de cuplu, însă dacă este luată în considerare pierderea de 20% înregistrată de transmisie atunci puterea totală se ridică la 1.050 de cai şi 1.285 Nm de cuplu!

Cu o astfel de creştere impunătoare a puterii generate de motorul V8 evident se aşteaptă şi rezultate dinamice îmbunătăţite. Aşa şi este. Automobilul a fost testat pe o pistă de drag racing şi a arătat o acceleraţie de 0-96 de km/h în 1.93 secunde! Mai mult, 402 metri i-a parcurs în 9.38 secunde.

Vezi şi: Hennessey a modificat cel mai puternic SUV de serie de pe planetă. Rezultatul este incredibil

Cu siguranţă aceste cifre nu sunt o limită, asta pentru că Hennessey este gata să ofere şi un pachet numit HPE1200 care include: o cuşcă de protecţie după regulile NHRA, o paraşută, tuning la motor şi sisteme de supraalimentare modernizate capabile să producă până la 1.500 de CP şi multe altele!

Vezi şi: (video) Hennessey Performance prezintă Dodge Challenger SRT Hellcat HPE1000

buton subscribe

GALERIE FOTO: