in , ,

(video) Honda Civic Type R este din nou cea mai rapidă maşină cu tracţiune faţă de pe Nurburgring

Noua generaţie Honda Civic Type R a reuşit să-şi câştige înapoi titlul de cel mai rapid automobil cu tracţiune faţă de pe circuitul Nurburgring. Maşina sport a parcurs un tur complet în 7 minute şi 43.8 secunde.

Rezultatul este mai bun cu aproximativ şapte secunde decât cel înregistrat de o maşină din generaţia anterioară, care de asemenea a câştigat titlul de cea mai rapidă, dar şi cu aproximativ patru secunde mai bun decât ultimul record de timp care i-a aparţinut lui Volkswagen Golf GTI Clubsport S.

Recordul a fost înregistrat în ziua de luni, 3 aprilie 2017. Honda menţionează că pentru a înregistra cel mai bun timp a folosit o maşină de teste care este practic identică cu cea care va fi produsă în serie.

Vezi toate detaliile despre maşină: (foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Noul Honda Civic Type R

În acelaşi timp, maşina care a înregistrat recordul a fost dotată cu o cuşcă de protecţie care este prevăzută de normele de siguranţă. Acest lucru nu a sporit rigiditatea caroseriei, însă a adăugat câteva kilograme în plus. Pentru a compensa greutatea suplimentară Honda a scos din maşină sistemul multimedia şi scaunele pentru pasagerii din spate.

Civic-ul în cauză a avut anvelope de vară obişnuite. Asfaltul de pe circuit era uscat, iar temperatura aerului – “optimă pentru funcţionarea corectă a pneurilor şi motorului”.

Amintim că noua generaţie Honda Civic Type R a debutat în premieră europeană la Salonul Auto de la Geneva.

Am apreciat maşina asta pe viu: GENEVA 2017: Reportaj video de la standul Honda

Iti place articolul?