in , ,

(video) Honda dezvăluie caracteristicile dinamice complete ale noului Civic Type R

Noua generaţie Honda Civic Type R a fost detaliată pentru piaţa europeană. Subdiviziunea europeană a companiei face publice caracteristicile dinamice ale modelului, acestea nefiind dezvăluite în momentul prezentării sale la Salonul Auto de la Geneva.

Totodată, Honda anunţă că sărbătoreşte 25 de ani de la apariţia primului model Type R.

Deja ştim că noul Civic Type R are montat sub capotă un propulsor VTEC TURBO de 2.0 litri şi cu patru cilindri, care produce 320 de CP şi un cuplu maxim de 400 Nm, acesta din urmă fiind disponibil între 2.500 şi 4.000 de rpm.

Modelul sport cu tracţiune pe puntea din faţă atinge viteza de 100 de km/h în 5.7 secunde, şi asta o poate face având doar o cutie de viteze manuală cu şase trepte şi fără vreun sistem de tracţiune integrală.

Honda Civic Type R 2017 EU spec 36

Noul Civic Type R nu poate doar accelera rapid în mai puţin de şase secunde, ci şi prinde o viteză maximă impresionantă de 272 de km/h. Aceste cifre nu îl fac doar cel mai rapid la capitolul acceleraţie, ci şi o maşină care dezvoltă cea mai mare viteză maximă din segment.

Să nu uităm că modelul deţine actualmente recordul de timp pe circuitul Nurburgring printre maşinile cu tracţiune faţă.

Vezi şi: (video) Honda Civic Type R este din nou cea mai rapidă maşină cu tracţiune faţă de pe Nurburgring

Noul Honda Civic Type R se remarcă la exterior prin nişte deflectori adaptivi, discuri de frână ventilate (350 mm faţă şi 305 mm spate), jante din aliaj de 20 de inci cu anvelope 245/30 R20, alături de praguri, un splitter şi un difuzor acoperite cu elemente care imită fibra de carbon.

Honda Civic Type R 2017 EU spec 14

Proprietarul maşinii va avea acces în habitaclu la o comandă care schimbă modurile de conducere, trei la număr: Comfort, Sport și +R. Tot acolo pasagerii vor sta în nişte scaune cu profil sport, acoperite cu materiale textile calitative de culoare neagră şi roşie.

Inserţiile de carbon de pe planşa de bord şi cele metalice sunt autentice, iar pe ecranul TFT LCD de 7 inci, va fi afişată o grafică unică și meniuri care se modifică în funcție de modul de conducere selectat. Sistemul multimedia suportă Apple CarPlay şi Android Auto.

Honda Civic Type R 2017 EU spec 37

De asemenea, noul Civic Type R va fi livrat împreună cu suita de asistență pentru șoferi Honda Sensing, care include: frânarea autonomă de urgență (AEB), avertizarea în caz de coliziune frontală, avertizarea în cazul părăsirii benzii de circulație, sistem de menţinere pe bandă, cruise control adaptiv, sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere, etc.

Honda Civic Type R 2017 EU spec 28

Clienţii europeni vor mai putea opta pentru varianta de Civic Type R GT, care adaugă la cele descrise mai sus un sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, un sistem de climatizare în două zone, oglinzi retrovizoare care nu permit orbirea, sistem multimedia Honda Connect cu navigaţie Garmin prin satelit, încărcare wireless pentru telefoane, sistem audio cu 12 difuzoare (542 waţi), faruri anti-ceaţă cu LED-uri şi altele.

Preţurile de start pentru versiunea europeană deocamdată nu au fost anunţate.

Vezi cum ne-am simţit în interiorul noului Civic Type R:

Iată cele mai importante caracteristici ale noului Honda Civic Type R, după care va urma o galerie de imagini:

caracteristici Honda Civic Typer R