in , ,

(video) Honda introduce o versiune Sport Hybrid pentru noua generaţie CR-V

Noua generaţie Honda CR-V a fost prezentată la Salonul Auto de la Shanghai într-o versiune hibridă. Producătorul promite că noul model va oferi un consum redus de combustibil, însă deocamdată maşina este disponibilă pe piaţa din China.

Pentru prima dată niponii de la Honda au decis să instaleze un sistem de propulsie hibrid sub capota crossoverului popular CR-V. Noua versiune a maşinii numită complet Honda CR-V Sport Hybrid este pusă în mişcare de ansamblul de tehnologii Intelligent Multi-Mode Drive.

Algoritmul de lucru al noului CR-V Sport Hybrid este în mare parte asemănător cu cel care se foloseşte de mai mult timp pe Mitsubishi Outlander PHEV.

Dacă nu este solicitată o performanţă mare şi se circulă cu viteze adaptate unui trafic urban, motorul pe benzină nu transmite direct puterea roţilor, ci doar încarcă bateria. Însă atunci când viteza creşte sau este nevoie de o acceleraţie rapidă şi instantă, în lucru se conectează propulsorul de 2.0 litri cu 150 de CP care lucrează pe baza ciclului Atkinson.

În acelaşi timp, Honda CR-V Sport Hybrid are doar un electromotor şi acesta este poziţionat doar pe o osie. Respectiv, maşina nu poate demonstra rezultate extraordinare în off-road deoarece tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă.

De asemenea, după cum este obişnuit să aibă maşinile în versiuni hibride, crossoverul Honda are un sistem de recuperare a energiei.

După cum am menţionat anterior, noua Honda CR-V Sport Hybrid este disponibilă acum pentru achiziţie doar în China. O premieră europeană ar putea avea loc în toamna acestui an sau în 2018 la Geneva.