in ,

(video) Hyundai anunţă IONIQ – noul sub brand dedicat exclusiv pentru maşini electrice cu baterii

Hyundai Motor Company a anunțat astăzi lansarea noului său brand IONIQ, dedicat vehiculelor electrice cu baterii, deschizând un nou capitol în istoria sa, ca lider în epoca de mobilitate electrificată. Sub marca IONIQ, Hyundai va oferi experiențe EV centrate pe soluții de stil de viață conectate, în conformitate cu viziunea Hyundai de “Progres pentru umanitate”.

Sub brandul IONIQ, Hyundai Motor își va valorifica know-how-ul de producție de top în electromobile şi va introduce trei noi modele dedicate în următorii patru ani, cu modele mai inovatoare care vor urma după asta. Crearea brandului IONIQ este un răspuns la cererea de pe piață în creștere rapidă și accelerează planul Hyundai de a conduce piața globală a electromobilelor.

Pentru a îndeplini misiunea de brand a IONIQ, Hyundai va combina capacitățile sale actuale cum ar fi încărcarea ultra-rapidă, interiorul spațios și puterea furnizată de baterie, cu inovațiile viitoare care combină designul, tehnologiile și serviciile pentru a integra experiențele în mașină și în afara sa pentru o călătorie fără probleme.

Hyundai a introdus pentru prima dată termenul IONIQ, care îmbină cuvintele “ion” și “unic”, atunci când a anunțat Project IONIQ, un proiect de cercetare și dezvoltare pe termen lung axat pe mobilitatea ecologică. Pe baza proiectului, Hyundai a introdus în 2016 un vehicul numit IONIQ, primul și singurul automobil din lume care se pune la dispoziţie cu trei tipuri de unităţi de propulsie – hibrid, plug-in hibrid și electric – într-un singur tip de caroserie.

Acum, IONIQ reprezintă angajamentul tot mai mare al Hyundai față de durabilitate și inovare și va avea un rol esențial în atingerea obiectivelor de mobilitate curată ale companiei.

Marca IONIQ a fost concepută pentru a îmbina mobilitatea în schimbare a vieții cu performanța de mediu și a avut până acum un rol esențial în realizarea progresului electrificat. IONIQ va continua să creeze un nou echilibru în sincronizarea mobilității curate a produselor ecologice într-un eco-sistem de soluții de stil de viață care să aducă viața conectată la o nouă generație.

Hyundai va lansa o gamă de electromobile numite numeric sub noul brand, cu numere pare utilizate pentru sedanuri și numere impare pentru SUV-uri.

Primul model va fi IONIQ 5, un crossover de dimensiuni medii care va fi lansat la începutul anului 2021. IONIQ 5 se bazează pe conceptul EV 45, pe care Hyundai l-a prezentat la Salonul Auto Internațional (IAA) de la Frankfurt în 2019, ca un omagiu adus primului său concept. Designerii IONIQ 5 s-au inspirat din trecut și l-au integrat cu pixeli parametrici de ultimă oră, un element de design unic pe care Hyundai va continua să-l includă în viitoarele modele IONIQ.

În 2022, Hyundai va introduce IONIQ 6, un sedan care se bazează pe cel mai recent concept al companiei – Prophecy – dezvăluit în martie 2020. Modelul va fi urmată de IONIQ 7, un SUV de dimensiuni mari, la începutul anului 2024.

Designul exterior iconic al lui Prophecy se caracterizează prin silueta aerodinamică de proporții perfecte. De asemenea, designul vehiculelor IONIQ vor avea o temă comună – “Valoare atemporală”. Vehiculele vor fi inspirate de modelele din trecut, dar vor fi o punte către viitor.

Modelele marca IONIQ vor face uz de o platformă modulară globală electrică, cunoscută sub numele de E-GMP, prin care va fi posibilă de asigurat capacitatea de încărcare rapidă și o autonomie de conducere din belșug.

Platforma dedicată va permite Hyundai să reimagineze interiorul unei maşini ca spațiu de locuit inteligent cu scaune reglabile în mod avansat, conectivitate wireless și caracteristici unice, cum ar fi o cutie de mănuși concepută ca un sertar. Schimbarea de paradigmă a platformei se va extinde şi în interfețele cu utilizatorul, care vor fi simple, intuitive și ergonomic concepute pentru a ajuta ocupanții să se simtă în largul lor.

Hyundai Motor Group a anunțat recent că grupul își propune să vândă un milion de vehicule electrice cu baterii și să obţină o cotă de piaţă de 10%, cel puţin, pentru a deveni un lider în domeniul EV la nivel mondial până în 2025.

În cadrul Strategy 2025, Hyundai Motor Company își propune să devină al treilea cel mai mare producător auto din lume de vehicule ecologice până în 2025, cu 560.000 de maşini electrice cu baterii vândute, în plus față de vânzările FCEV. Lansarea brandului IONIQ dedicat modelelor EV consolidează angajamentul companiei de a curăța mobilitatea și reflectă transformarea sa continuă ca furnizor de soluții de mobilitate inteligentă cu soluții cu emisii zero.

Hyundai a sărbătorit lansarea IONIQ prin transformarea London Eye într-o literă gigant “Q”, folosind lumini electrice, chiar înainte de redeschiderea oficială a atracției celebre. Aceasta marchează primul eveniment al campaniei de brand “I’m in Charge”, care promovează emanciparea mediului și a diverselor stiluri de viață prin intermediul IONIQ. Anunțând sosirea IONIQ, instalația de lumină Hyundai anunță o nouă eră a mobilității electrificate care pune clienții în centru.

Iti place articolul?