in , ,

(video) Hyundai a anunţat data prezentării noului Santa Fe şi a variantei electrice KONA! Ambele vin la Geneva

Compania Hyundai va fi şi în acest an activă în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Pe lângă o posibilă premieră europeană a noii generaţii Veloster, avem deja confirmarea că acolo va fi arătată publicului noua generaţie a SUV-ului Santa Fe, dar şi absolut neaşteptat – varianta electrică a SUV-ului compact KONA.

Până în prezent, Hyundai a dezvăluit câteva schiţe, fotografii şi informaţii oficiale despre noul Santa Fe, însă iată că acum a făcut publicul primul teaser video în care mai anunţă ziua în care va fi organizată prezentarea modelului. Acest lucru se va întâmpla exact peste două săptămâni, la 21 februarie 2018.

În context, încă nişte mici detalii noi pe care Hyundai le-a dezvăluit se referă la dimensiunile maşinii. Noul Santa Fe va avea o lungime de 4.770 mm şi o lăţime de 1.890 de mm. Comparativ cu predecesorul său, noul model este mai lung cu 70 de mm şi mai lat cu 10 mm. Date despre înălţime şi ampatament se ţin deocamdată în secret.

noul hyundai santa fe

Pe de altă parte, o premieră neaşteptată la Salonul Auto de la Geneva va fi varianta electrică a modelului compact KONA. Se pare că producătorul a grăbit dezvoltarea acestuia pentru a-l lansa cât mai curând într-o ofensivă pe o piaţă pe care va avea loc în curând un boom de electromobile.

De asemenea, pentru această maşină va fi organizată o prezentare individuală, care va avea loc la 27 februarie 2018.

Vezi şi: Imagini spion: Hyundai a demarat testele modelului electric KONA

Noul Hyundai KONA electric va fi dotat cu două versiuni de propulsie diferite, oferind clienților unul dintre cele mai puternice motoare electrice de pe piață, autonomia maximă ajungând până la 470 de kilometri (în conformitate cu reglementările WLTP).

În plus, șoferii vor beneficia de o gamă largă de facilități de confort și conectivitate, precum și de tehnologii de siguranță activă și de asistență la volan.

Modelul va fi disponibil deja pe piaţă, pentru oricine din Europa, din această primăvară.

hyundai kona electric teaser