in , ,

LoveLove COOLCOOL

(video) Hyundai detaliază noul Santa Fe facelift. Cea mai puternică motorizare va fi cea PHEV

Hyundai Motor a dezvăluit detalii despre noul grup motopropulsor pregătit pentru modelul actualizat Santa Fe, noua platformă și gama de caracteristici. Startul vânzărilor pe continentul european va urma în scurt timp.

Aşadar, noul Santa Fe facelift va deveni primul Hyundai din Europa care va fi lansat în comercializare cu noul grup motopropulsor hybrid şi plug-in hybrid din familia Smartstream.

Versiunea hibridă a noului Santa Fe facelift, disponibilă la momentul startului vânzărilor, constă din noul motor T-GDi de 1.6 litri, benzinar cu turbo compresor şi sistem de injecţie directă, asistat de un motor electric de 44.2 kW care își oferă puterea datorită alimentării cu energie dintr baterie litiu-ion polimer de 1.49 kWh. Motorizarea este disponibilă în combinaţie cu tracţiune faţă sau tracţiune integrală, producând în total 230 CP şi 350 Nm de cuplu.

Versiunea plug-in hybrid, care va urma să apară la începutul anului 2021, vine cu același motor T-GDi de 1.6 litri, dar asistat de un motor electric de 66.9 kW, alimentat de energia provenită dintr-o baterie mai voluminoasă cu o capacitate de 13.8 kWh. Această motorizare va fi disponibilă doar în combinaţie cu tracţiune integrală. Ce distanţă va putea acoperi doar pe electricitate nu se menţionează la moment, însă unitatea de propulsie produce cumulativ 265 CP şi 350 Nm de cuplu.

Ambele motorizări funcţionează în tandem cu o transmisie automată în şase trepte, nou dezvoltată. În comparație cu cea precedentă, noua cutie de viteze aduce un raport de schimbare a treptelor îmbunătăţit, dar și o mai mare eficiență a consumului de combustibil.

Noul motor T-GDi de 1.6 litri este, de asemenea, primul motor care utilizează noua tehnologie Continuously Variable Valve Duration (CVVD) și dispune, de asemenea, de un sistem de recirculație a gazelor de eșapament de joasă presiune (LP EGR) pentru a optimiza în continuare eficiența consumului de combustibil. CVVD reglează durata deschiderii și închiderii supapelor în funcție de condițiile de conducere, obținând un impuls în performanță și îmbunătățiri ale eficienței și emisiilor de combustibil.

Iar LP EGR returnează o parte din gazul ars de motor în camera de ardere, producând un efect de răcire și reducând emisiile de oxizi de azot. Motorul în cauză dispune, de asemenea, de un sistem de joasă presiune care redirecționează gazul de emisie ars în partea din față a turbocompresorului, mai degrabă decât sistemul de admisie, pentru a crește eficiența în condiții de sarcină ridicată.

Ca alternativă, clienții vor putea alege noul motor turbo diesel din aceeaşi familie Smartstream, care are un volum de 2.2 litri şi care a fost actualizat pentru a obține îmbunătățiri în ceea ce privește eficiența și performanța consumului de combustibil.

Comparativ cu generația anterioară de motoare, noul bloc al motorului este făcut din aluminiu în loc de fier, ceea ce duce la o reducere în greutate de 19.5 kg. Diferite părți ale motorului au fost îmbunătățite, inclusiv, de exemplu, arborele cu came, pentru a reduce frecarea internă și a îmbunătăți eficiența globală a consumului de combustibil.

În plus, motorul a fost echipat cu un nou sistem de injecție de 2.200 bar (comparativ cu un sistem de injecție de 2.000 bar pe motorul anterior), îmbunătățind performanța generală a motorului. Motorul cu patru cilindri produce acum 202 CP și 440 Nm, fiind disponibil cu tracţiune faţă sau integrală.

Noul motor diesel este combinat cu o transmisie cu opt trepte şi cu o pereche de ambreiaje umede (8DCT), recent dezvoltată, care oferă caracteristicile de deplasare liniare ale unei transmisii automate convenționale, sporind în același timp eficiența față de transmisiile cu ambreiaje uscate. Comparativ cu o transmisie cu ambreiaj dublu cu 7 trepte, capacitatea maximă de cuplu este mărită cu 58% datorită performanței optime de răcire a ambreiajului, realizată printr-o pompă de ulei acţionată electric, dedicată lubrifierii.

Sistemul de control hidraulic de înaltă eficiență constă dintr-o pompă acţionată electric cu un control la cerere și un acumulator. Eficiența consumului de combustibil este îmbunătățită cu 3% prin reducerea pierderii puterii motorului și creșterea eficienței hidraulice, în comparație cu modelele cu transmisie automată cu 8 trepte. Noul 8DCT creează, de asemenea, o experiență de condus mai dinamică și îmbunătățește performanța accelerației cu până la 9%, în comparație cu modelele de transmisie manuală cu 6 trepte.

Printre altele, Hyundai anunţă acum dimensiunile maşinii actualizate: 4.785 (+15 mm) în lungime, 1.900 (+10 mm) în lăţime, 1.685 (+5 mm) în înălţime, 2.765 mm în ampatament. Consola faţă măsoară 945 (+5 mm), iar cea spate 1.075 (+10 mm).

Ambalajul inteligent al noii platforme înseamnă că acumulatorul poate fi amplasat sub scaunul pasagerului din dreapta şoferului în versiunea hibridă și sub scaunele șoferului și ale pasagerului în versiunea plug-in hybrid, fără impact asupra spațiului din cabină sau portbagaj. Ca urmare a actualizării platformei, noul Santa Fe facelift oferă încă trei centimetri de spațiu pentru picioarele pasagerilor din al doilea rând și încă patru centimetri de spațiu pentru picioarele pasagerilor din rândul al treilea.

Capacitatea portbagajului a fost mărită, de asemenea. Cu scaunele din spate instalate, capacitatea portbagajului versiunii cu cinci locuri a fost îmbunătățită cu nouă litri pentru o capacitate totală de 634 litri. Capacitatea versiunii cu şapte locuri a fost îmbunătățită cu 24 de litri pentru o capacitate totală de 571 litri. Cu scaunele din al doilea rând împinse înainte și setate în poziție verticală, capacitatea este îmbunătățită cu 12 litri pentru un total de 831 litri (pentru maşinile cu cinci locuri) și cu 32 de litri pentru un total de 782 litri (pentru cele cu şapte locuri).

Câteva detalii noi şi despre sistemul de tracţiune integrală HTRAC: Combinația diferitelor moduri de rulare cu acest sistem duce la îmbunătățiri în ceea ce privește accelerația, stabilitatea și eficiența consumului de combustibil. Pe suprafețe precum zăpada, pietrișul și noroiul, sistemul crește tracțiunea pentru o performanță îmbunătățită în viraje. În condiții alunecoase, puterea este distribuită automat pe toate cele patru roți. În modul sport, HTRAC permite o accelerare îmbunătățită prin distribuirea unui cuplu de până la 50%, care este trimis roților din spate. În modul confort, îmbunătățește stabilitatea prin distribuirea unui cuplu de până la 35% la roțile din spate. În modul eco, sistemul îmbunătățește eficiența consumului de combustibil numai prin utilizarea punţii frontale şi deconectarea celei posterioare.

Printre altele, Hyundai Santa Fe facelift a primit:

  • Un nou panou de bord digital şi un monitor wide al sistemului multimedia AVN;
  • Hyundai Bluelink pentru telematică și servicii auto conectate, cu Bluelink app, Hyundai LIVE Services, Last Mile Navigation;
  • Apple CarPlay şi Android Auto oferite wireless în combinaţie cu sistemul multimedia Display Audio;
  • Panou de încărcare wireless a telefoanelor îmbunătăţit (15 W) şi un port USB suplimentar pentru pasagerii din spate;
  • Un full head-up display cu afişare pe o suprafaţă de 8 inci cu o luminozitate mai mare de 10.000 de candele;
  • Pentru prima dată, noul Santa Fe actualizat a fost echipat cu Highway Driving Assist (HDA). Caracteristica este o combinație dintre Lane Following Assist și Smart Cruise Control, utilizând senzori și date de navigaţie pentru a asigura funcționarea în condiții de siguranță, precum și pentru a regla automat viteza în medii limitate. Un buton special de pe volan permite conducătorului auto să activeze HDA cu un singur clic.
  • O altă caracteristică nouă, Reverse Parking Collision-Avoiding Assist (PCA) utilizează o cameră retrovizoare și senzori cu ultrasunete spate pentru a detecta obstacolele atunci când are loc deplasarea în marşarier, oferind un avertisment și aplicând frânele, dacă este necesar, pentru a evita o coliziune.
  • Iar Remote Smart Parking Assist (RSPA) permite conducătorului auto să mute maşina înainte sau înapoi prin utilizarea cheii, fără a fi personal în mașină.
  • Printre alte sisteme de protecţie şi asistenţă se numără Navigation-based Smart Cruise Control (NSSC), Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Blind-Spot Collision Warning (BCW), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Safe Exit Assist (SEA), Blind-Spot View Monitor (BVM), Lane Followe Assist (LFA) și Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA).

Iti place articolul?