in , ,

(video) Hyundai introduce noile Elantra N Line şi Elantra Hybrid

Hyundai Motor Company lansează astăzi noul Elantra N Line. Noul model este desenat și proiectat pentru a oferi un condus mai distractiv printr-un caracter mai îndrăzneţ, comparativ cu cel obișnuit care a fost lansat în martie.

Modelul N Line, caracterizat prin design specific N și elemente de îmbunătățire a performanței, oferă un punct de intrare atractiv în gama de vehicule de înaltă performanţă Hyundai N și va extinde apelul Elantra la o gamă mai largă de clienți.

Caracteristici cheie:

  • Maşina dispune sub capotă de un motor turbo GDI pe benzină, de 1.6 litri şi cu patru cilindri, care produce 204 CP la 6.000 rpm şi 265 Nm de cuplu între 1.500-4.500 rpm. Printr-o cutie manuală în şase trepte sau un DCT cu şapte rapoarte şi dublu ambreiaj, puterea este transferată pe roţile din faţă. Caracteristicile dinamice nu se anunţă la moment.
  • Inginerii Hyundai au implementat mai multe îmbunătățiri mecanice ale suspensiei pentru a crește rigiditatea sa pentru o performanță mai bună, au instalat jante din aliaj de 18 inci, o suspensie spate independentă multi-link și discuri de frână frontale mai mari, spre deosebire de cele ale modelului obişnuit.
  • Caracteristicile orientate spre șofer, cum ar fi padelele de comutare manuală a treptelor cutiei de viteze din spatele volanului și sistemul Drive Mode Selector, permit o experiență inspirată din curse la volan.
  • Elemente de design interior, inclusiv un volan N învelit cu piele perforată, cu spițe metalice, scaune sport N cu suporturi din piele, levier al cutiei de viteze cu accente metalice și inserții din piele, dar și pedale cu inserţii din aliaj, completează stilul sportiv al modelului.
  • Din punct de vedere al designului exterior, Elantra N Line are bare de protecţie diferite, accente de culoare neagră, embleme N Line, un mic spoiler pe capacul portbagajului, un pseudo-splitter şi un difuzor de aer posterior, aplicaţii pe pragurile laterale, o terminaţie de eşapament dublă.
  • Hyundai a lansat, de asemenea, deocamdată disponibile în Coreea de Sud, nişte piese de performanță N pentru cei care doresc să personalizeze în continuare maşina. Printre acestea se numără mecanisme de frânare mai performante, arcuri şi amortizoare de suspensie diferite, etc.

În urma lansării noului Elantra N Line, Hyundai intenționează să lanseze şi modelul Sonata N Line cu motor GDI turbo de 2.5 litri în 2020 pentru a extinde și mai mult gama de maşini N Line.

Paralel cu Elantra N Line a debutat în Coreea de Sud şi modelul Elantra Hybrid, care va apărea în vânzare locală din al treilea trimestru al anului curent. La nivel internaţional va fi disponibil mai târziu. Producătorul menţionează că este primul Elantra Hybrid nou în 11 ani de la momentul lansării lui Elantra LPI Hybrid în 2009.

Noul Elantra Hybrid este echipat cu un motor GDI de 1.6 litri şi cu patru cilindri, care funcţionează în baza ciclului Atkinson. Acesta este asistat de un motor electric cu magnet permanent (43.5 CP/170 Nm), alimentat de o baterie litiu-ion-polimer cu o capacitate de 1.32 kWh poziționată sub scaunele din spate. Motorul GDI de 1.6 litri combinat cu motorul electric oferă o putere totală de 141 cai și 265 Nm.

Motorul electric de înaltă eficiență are un mod de funcţionare prin care poate face ca maşina să ruleze exclusiv pe electricitate, prin care oferă cuplu instantaneu la viteze mici, cu asistență electrică disponibilă la viteze mai mari.

GALERIE FOTO:
(maşina albastră este în specificație americană)