in , ,

(video) Hyundai Ioniq a devenit cea mai rapidă maşină hibridă din lume

Pe lacul secat Bonneville Hyundai Ioniq a realizat un record de viteză, devenind astfel cea mai rapidă maşină cu unitate de propulsie hibridă din lume.

După două încercări viteza medie care a fost stabilită a fost de 253,9 km/h, în timp ce viteza maximă atinsă a fost egală cu 258,6 km/h. Performanţa a fost înregistrată de FIA.

Amintim că versiunea de serie Hyundai Ioniq este dotată cu o unitate de propulsie hibridă din componenţa căreia face parte un motor natural aspirat pe benzină de 1.5 litri volum şi care produce 105 CP, un electromotor cu 43,5 CP, un set de acumulatori din litiu-ion şi o transmisie automată cu şase trepte şi două ambreiaje.

Modelul accelerează de la 0 până la 96 de km/h în 10.8 secunde, iar viteza maximă atinge 185 km/h.

Vezi şi: (foto) 328 km/h cu un VW Beetle! Gândacul s-a mişcat repejor pe lacul secat Bonneville

Maşina pregătită pentru această cursă a fost lipsită de sistemul de climatizare şi multe alte dispozitive suplimentare de la interior, au instalat un nou sistem de injecţie şi evacuare, au modificat setările unităţii de control electronic a motorului şi a cutiei de viteze şi au mai adăugat un sistem de injecţie cu oxid de azot.

De asemenea a fost modificată suspensia, a fost instalată o cuşcă de protecţie, sistem anti incendiar, scaun sport cu centuri de siguranţă care se prind în şase puncte şi o paraşută care ajută la oprirea maşinii.

Vezi şi: (video) Cea mai rapidă maşină marca Honda a stabilit un record de viteză cu doar 200 de CP

hyundai-ioniq-speed-record_0

hyundai-ioniq-speed-record_1

hyundai-ioniq-speed-record_2

hyundai-ioniq-speed-record_3

hyundai-ioniq-speed-record_4

hyundai-ioniq-speed-record_5

hyundai-ioniq-speed-record_6

hyundai-ioniq-speed-record_7

hyundai-ioniq-speed-record_8

hyundai-ioniq-speed-record_9