in , ,

LoveLove

(video) Hyundai KONA Electric ar fi bun şi de taxi în Chişinău! Iată în ce condiţii poate parcurge peste 1000 de km cu un singur plin

Fiind un adevărat succes în viziunea Hyundai Motor pentru electromobilitate, în cadrul unui experiment, trei exemplare ale crossoverului KONA Electric au stabilit un record de autonomie printre vehiculele electrice ale companiei, chiar mai mare decât s-a înregistrat anterior cu NEXO.

Provocarea a fost simplă: cu o singură încărcare a bateriei, fiecare mașină trebuia să ruleze pe o distanţă de peste 1.000 de kilometri. SUV-urile complet electrice au reuşit să treacă testul cu uşurinţă (cunoscut și sub numele de “hipermiling”), oprindu-se pentru că nu mai aveau energie după exact 1.018,7, 1.024,1 și 1.026,0 kilometri.

În ceea ce privește capacitatea bateriei de 64 kWh, fiecare valoare individuală reprezintă un alt record, deoarece consumul de energie al autoturismelor a fost de 6,28, 6,25 și 6,24 kWh la 100 de km parcurşi, cu mult sub valoarea standard de 14,7 kWh/100 km determinată de ciclul de testare WLTP.

Poate vă întrebaţi cum s-a putut înregistra o autonomie de peste două ori mai mare decât cea oficial declarată, cu o baterie de aceeaşi capacitate? Ideea este că maşinile s-au condus în condiţii de trafic liber şi cu o viteză chiar mai mică decât cea care este regulamentară pentru majoritatea oraşelor lumii.

Toate exemplarele KONA Electric erau stoc când au ajuns pe poligonul de teste, pe circuitul german Lausitzring, ceea ce corespunde unei autonomii de 484 de kilometri conform standardului WLTP. În plus, cele trei SUV-uri de oraș, fiecare generând câte 204 CP, au fost controlate de șoferi care s-au schimbat pe rând în timpul celor trei zile de teste, iar sistemele lor de asistență au rămas neatinse.

Acești doi factori sunt, de asemenea, premise importante pentru semnificația testului de autonomie. Dekra, organizația de experți care operează Lausitzring din 2017, s-a asigurat că totul a decurs conform planului în timpul încercării de succes a înregistrării eficienței. Inginerii Dekra s-au asigurat că totul merge bine prin monitorizarea vehiculelor utilizate și păstrarea unei evidențe a fiecăruia dintre cele 36 de schimburi de şoferi.

Deoarece niciun alt producător auto de volum nu a efectuat vreodată un astfel de test practic, estimările în avans au fost în mod corespunzător prudente. Tehnicienii Hyundai care lucrează cu Thilo Klemm, șeful Centrului de Instruire Aftersales, au calculat o autonomie teoretică cuprinsă între 984 și 1.066 de kilometri pentru o conducere simulată la viteza medie a traficului din centrul unui oraş. Aceasta a fost o provocare pentru echipe, deoarece conducerea într-o manieră de economisire a energiei a necesitat concentrare și răbdare, mai ales pe timp de vreme de vară.

Trei echipe au concurat una împotriva celeilalte la Lausitzring: o echipă de piloți de testare de la renumita revistă germană Auto Bild, una cu tehnicieni de la departamentul post-vânzare a Hyundai Motor Deutschland și o altă echipă formată din membri ai biroului de presă a companiei și ai departamentul de marketing de produse.

Deși utilizarea aerului condiționat nu a fost interzisă, niciuna dintre echipe nu a dorit să îmi asume riscul ca o unitate cu aer condiționat să funcționeze la o temperatură exterioară de până la 29 de grade Celsius, doar pentru a nu irosi energie suplimentară. Din același motiv, sistemul de divertisment al maşinilor a rămas oprit pe tot parcursul testului, puterea disponibilă fiind astfel utilizată exclusiv pentru propulsie. Doar luminile de zi au rămas conectate pentru a respecta cerințele legale privind traficul rutier. Anvelopele standard Nexen Nfera SU1 cu rezistență scăzută la rulare, de mărimi 215/55R17, au rămas neatinse.

Viteza medie a echipelor după o distanță de peste 1.000 de kilometri a fost cuprinsă între 29 și 31 km/h. Deși acest lucru poate suna lent la prima vedere, testul a trebuit să fie realizat în condiții tipice de trafic în centrul unui oraş occidental, inclusiv cu simularea situaţiei în ore de vârf și schimbări de semafor, precum și deplasări cu viteză limitată la 30 km/h în zonele rezidențiale.

În seara dinaintea curselor record, condițiile tuturor celor trei modele KONA Electric au fost verificate și cântărite de inginerii Dekra. În plus, experții au comparat odometrele și au sigilat interfața de modificare a datelor de călătorie, capacul care acoperă siguranţele de sub planşa de bord, dar şi capacul ce acoperă portul de încărcare pentru a exclude orice manipulare a rezultatului.

Apoi a început călătoria de aproape 35 de ore, în linişte maximă, de-a lungul circuitului tri-oval de 3.2 km lungime. Lucrurile deveneau pline de viață doar în timpul schimbărilor de şoferi, moment în care se purtau discuţii despre subiecte cum ar fi setările de cruise control, afișarea curentă a consumului și cel mai bun sau cel mai eficient mod de a aborda curbele circuitului.

La începutul după-amiezii zilei a treia de test, pe ecranele maşinilor au apărut primele avertismente. În cazul în care capacitatea bateriilor scade sub 8%, calculatoarele de bord recomandă ca vehiculul să fie conectat la o sursă de energie. Ulterior, când capacitatea rămasă a bateriei a scăzut la doar 3%, unitatea de propulsie s-a comutat automat într-un mod de urgenţă, reducând considerabil şi puterea motorului electric. Cu toate acestea, acest lucru nu părea să afecteze conducătorii auto, iar cu o capacitate reziduală de trei procente, vehiculele au reușit să acopere încă cel puţin 20 de kilometri.

O altă constatare importantă în timpul testului a fost că indicatorul nivelului de încărcare a KONA Electric este foarte fiabil și numără procentele în jos în funcție de stilul de conducere. Chiar şi cu 0% baterie, mașina continuă să se mişte pe o distanţă de câteva sute de metri, apoi se mai mişcă fără curent electric și în cele din urmă se oprește cu o mică smucitură, deoarece frâna de parcare electrică este activată automat din motive de siguranță.

Cu aproape 25.000 de unități vândute până acum în 2020, KONA Electric face parte dintre cele mai bine vândute modele complet electrice și este cel mai bine vândut SUV electric cu baterii din Europa.