in , ,

(video) Hyundai nu va mai permite părinţilor să-şi uite copiii în maşini

Hyundai a prezentat un nou sistem de siguranţă care va apărea iniţial doar pe maşinile produse din 2018 în SUA. Acesta se numeşte Rear Occupant Alert şi va aminti în mai multe moduri părinţilor care părăsesc automobilele că pe bancheta din spate ar putea fi uitaţi copiii.

Sistemul este format dintr-un scaner care este activ mereu şi monitorizează situaţia de pe bancheta din spate cu ajutorul unor senzori ultrasunet.

Atunci când motorul maşinii este oprit şi conducătorul acesteia ar intenţiona să o părăsească, pe panoul de bord va apărea un mesaj care va aminti despre necesitatea verificării banchetei din spate.

Vezi şi: (video) Această greşeală o fac cei mai mulţi părinţi şi poate fi fatală pentru copii la o viteză de 50 km/h

În cazul în care şoferul a părăsit deja maşina, iar scanerul a detectat o mişcare în habitaclu, va fi conectat un semnal sonor, vor fi aprinse blocurile optice şi pe telefonul mobil va fi trimisă o notificare în acest sens.

Noul sistem Rear Occupant Alert al celor de la Hyundai a fost creat întru prevenirea tragediilor. Doar în acest an şi doar în SUA şi-au pierdut viaţa 38 de copii, care pur şi simplu s-au sufocat din cauza căldurilor.

Vezi şi: (video) Instrucţiunea despre cum să speli maşina cu un bebeluş i-a cucerit pe internauţi

Iti place articolul?