in , , ,

(video) Hyundai Sonata facelift este de acum disponibilă în variantă Hybrid şi Plug-in Hybrid

La aproape un an de la apariţia modelului Hyundai Sonata facelift, producătorul sud-coreean de automobile a decis să introducă pe piaţă două variante hibride. Premiera acestor maşini a avut loc în cadrul Salonului Auto de la Chicago care se desfăşoară în aceste zile.

Modelele Hyundai Sonata Hybrid și Plug-in Hybrid oferă un design exterior și interior revizuit, noi opţiuni de siguranță, suspensie resetată și caracteristici noi şi îmbunătăţite de infotainment/conectivitate. Ambele maşini vor fi produse în Asan, Coreea de Sud, şi vor fi disponibile pentru a fi cumpărate din primul şi respectiv al doilea trimestru al acestui an.

Automobilele se deosebesc de varianta standard printr-o grilă diferită a radiatorului, blocuri optice modificate minor, jante de 16 şi 17 inci cu design special, toate acestea contribuind la o rezistenţă aerodinamică îmbunătăţită până la 0.24 Cd.

În habitaclu se remarcă doar un volan şi un panou de bord diferit.

Hyundai Sonata Hybrid facelift ascunde sub capotă un propulsor din familia Nu, cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri. Acesta este cuplat la o cutie de viteze automată cu şase trepte care “adăposteşte” în ea un electromotor (aprox. 52 de CP) şi un convertizor de cuplu cu ambreiaj. Mai este prezentă o baterie din litiu-ion cu o capacitate 1.76 kWh care este montată în podeaua portbagajului.

Motorul cu ardere internă produce 156 de CP şi 190 Nm de cuplu, iar cel electric aproape 52 de CP şi 205 Nm. Puterea totală combinată se ridică la 195 de CP, în timp ce cuplul nu a fost anunţat. Într-un regim normal de rulare, toate aceste mecanisme pot asigura o autonomie de peste 1.000 de kilometri cu un rezervor de carburant plin.

Hyundai Sonata Plug-in Hybrid facelift are aproximativ aceleaşi componente. Se deosebeşte doar printr-un electromotor care produce 68 de CP şi are o baterie din litiu-ion cu o capacitate de 9.8 kWh. Puterea totală combinată se ridică la 205 CP. Această maşină mai are capacitatea să parcurgă doar pe bază de energie electrică o distanţă de aproximativ 45 de km.

Ambele modele au mai beneficiat de bare stabilizatoare noi, suspensii spate reconfigurate şi servodirecţii modificate.

Standard, Hyundai a decis să ofere o mulţime de funcţii şi dotări precum: şapte airbag-uri, ESC, ABS, sistem de control al tracţiunii şi a presiunii în anvelope, cameră video spate, stopuri şi faruri anti ceaţă pe bază de LED-uri, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte şi de avertizare la rularea cu spatele, etc.

Printre alte dotări, opţionale, se numără: faruri full LED, sistem de frânare automată, sistem de menţinere în bandă, sistem de comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire, Smart Cruise Control cu funcţie start stop, scaune ventilate şi cu memorie, portbagaj acţionat electric, sistem multimedia cu ecran color şi tactil de opt inci şi cu suportul tuturor conexiunilor moderne, sistem audio premium Infinity, sistem de acces la unele funcţii ale maşinii prin aplicaţie mobilă, etc.

Clienţii din SUA care vor cumpăra un Sonata Plug-in Hybrid vor primi un credit fiscal de 4.919 dolari pe care îl vor putea utiliza pentru reducerea valorii impozitului federal. De asemenea, în unele state americane, modelul va putea circula liber pe benzile care sunt dedicate doar transportului public.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?