in ,

(video) Hyundai a trimis la crash testele IIHS trei modele şi toate au luat note maxime

Sud-coreenii de la Hyundai au trimis la crash testele organizate de Institutul American de Asigurări pentru Siguranța Rutieră (IIHS) trei modele de maşini. Drept rezultat, SUV-ul Santa Fe Sport, alături de Ioniq Hybrid şi Elantra GT au reuşit să demonstreze un nivel ridicat de protecţie şi au cucerit premiile Top Safety Pick+.

Amintim că pentru a lua o notă maximă la IIHS, un automobil trebuie să treacă cu succes de cinci probe: două tipuri de impact lateral, unul lateral, testul acoperişului şi tetierelor, alături de un nivel “Avansat” sau “Foarte bine” pentru sistemul de preîntâmpinare a coliziunilor frontale şi nivelul “acceptabil” sau “bun” al blocurilor optice frontale.

Vezi şi: (video) IIHS a introdus proba impactului frontal din partea unde se află pasagerul din faţă

Toate cele trei modele au reuşit să ridice marele premiu doar fiind echipate cu sistem opţional de preîntâmpinare a coliziunilor frontale şi blocuri optice opţionale.

Automobilele au putut evita un impact la o viteză de 20 de km/h, iar la o viteză de 40 de km/h au reuşit să frâneze înainte de obstacol doar modelele Ioniq Hybrid şi Santa Fe Sport.

Blocurile optice ale modelului Ioniq Hybrid, disponibile în nivel de echipare Limited au primit nota “Acceptabile”, în timp ce alte variante mai simple au fost numite “Slabe”.

În cazul modelului Elantra GT, o calitate superioară a iluminării este asigurată doar de varianta cu LED-uri disponibilă opţional, iar Santa Fe Sport a fost notat cu “Bine” datorită blocurilor optice adaptive cu funcţie de comutare automată a luminilor de drum.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!