in ,

(video) Iată ce rămâne dintr-un sedan dacă peste el trece cea mai mare autobasculantă din lume

Recent, în oraşul Jodino din Belarus, a fost filmat un mini-documentar cu o durată de 15 minute, despre uzina BelAZ şi maşinăriile pe care le produce aceasta, în special despre autobasculanta care poate transporta o greutate de 450 de tone.

FOTO: uzr.com.ua
FOTO: uzr.com.ua

“Pentru a arăta dimensiunile maşinii, am hotărât să o punem lângă un automobil obişnuit. O simplă staţionare una lângă cealaltă a părut prea plictisitoare, aşa că s-a decis ca autocamionul să treacă peste sedanul care îi stătea “la picioare”. O secvenţă de cinci secunde va fi inclusă în materialul video principal. Evident, după ce monstrul de 350 de tone a trecut peste acea maşină, ea s-a transformat într-o clătită”, au spus pentru o publicaţie din Belarus câţiva angajaţi ai uzinei.

https://youtu.be/xe9EJDoPNhA

Ulterior, cei care au filmat materialul video, i-au rugat pe angajaţii uzinei care erau la faţa locului să nu facă public aceste imagini. Însă, se pare că înţelegerea pe cale verbală a fost încălcată.

Odată ce a apărut un prim video pe Internet, au început să apară şi altele.

În fine, în acest clip video a participat acea autobasculantă BelAZ care figurează în Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai mare autobasculantă din lume. Potrivit datelor sale tehnice, greutatea maximă pe care o poate transporta este de 450 de tone, însă reprezentaţii Guinness au putut încărca maşinăria cu 503.5 tone.

BelAZ-75710 este dotat cu două motoare diesel, cu o transmisie electro-mecanică şi este destinat pentru a transporta diferite greutăţi din carierele de piatră adânci, acolo unde nu poate călca, de exemplu, un Kamaz obişnuit. Greutatea maşinii împreună cu încărcătura se ridică la 810 tone.

Cabina adăposteşte două locuri pentru doi oameni, are un sistem de protecţie ROPS şi nişte scaune reglabile în dependenţă de nivelul de sunet, vibraţii, concentrare a noxelor în aer, etc. Anvelopele, opt la număr, sunt de producţie Michelin, fără camere, pneumatice. Viteza maximă a acestui BelAZ este de 64 de km/h.

Sursa: onliner.by

Iti place articolul?