in , , , ,

(video) Iată cum a fost testat noul Mercedes-Benz GLC F-CELL înainte de a intra în producţia de serie

Nu mai este un secret că Mercedes-Benz va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt o variantă pre serie a modelului GLC alimentat cu hidrogen.

După ce mai mult de 300 de prototipuri, începând cu NECAR 1 (1994) şi terminând cu GLC-urile hibride, au fost testate pe o distanţă totală care atinge aproape 18 milioane de kilometri, Mercedes ne spune că acest sistem de propulsie care consumă hidrogen a ajuns la o maturitate şi este gata să intre pe piaţă.

Caracteristicile propulsorului care rulează pe bază de hidrogen nu au fost făcute încă publice, însă producătorul german spune că din 2015, pentru testele modelului, au fost irosite 200 de tone de hidrogen. La ieşire, prin eşapament, acestea s-au transformat în 1.800 de tone de vapori de apă.

Mercedes-Benz ne mai informează că rezervoarele în care se va păstra hidrogenul vor fi poziţionate între punţile lui GLC şi vor fi înconjurate de mai multe rame, pentru a le proteja suplimentar în cazul unui accident de circulaţie.

Maşinile au mai fost testate şi în centrul tehnologic din Sindelfingen. Acolo este posibilă modelarea a numeroase condiţii meteorologice, de la temperaturi extreme (-40 .. +60 de grade Celsius) şi până la vânturi cu o viteză de 265 de km/h.

Când anume va fi prezentată varianta de serie a acestui crossover plug-in hybrid nu a fost anunţat oficial deocamdată.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?