in , ,

(video) Iată cum o Tesla Model S poate fi atacată cibernetic

Câţiva cercetători de la Keen Security Lab, departamentul de securitate a gigantului online Tencent, au demonstrat cât de uşor poate fi “spartă” de la distanţă o Tesla Model S.

Cei de la Tesla Motors când au văzut videoclipul imediat au lansat un update pentru a repara breşa din sistemul electronic a automobilului.

Keen Security Lab a lucrat cu Tesla pentru identificarea defectelor software, de aceea rezultatele cercetării și hack-uirii au fost postate în reţeaua virtuală doar după ce producătorul de maşini electrice a fost informat cu privire la aceste lacune şi a lansat update-ul de siguranţă.

Evident, dacă calculatorul de bord răspunde de majoritatea comenzilor şi funcţiilor de pe acest automobil, acesta a şi fost cel mai vulnerabil loc. Pentru a obține un acces neautorizat la programele și sistemele Tesla Model S a fost necesar doar “obligarea” maşinii de a se conecta la punctul de acces Wi-Fi creat de infractori.

Spargerea electronică a unui Model S nu este un lucru uşor, însă în anumite circumstanţe este posibil. Preluând controlul asupra creierului maşinii, experţii de la Keen Lab au avut control asupra sistemului de închidere a ușilor, sistemului infotainment, au putut să închidă oglinzile retrovizoare laterale, să deschidă portbagajul, să controleze sistemul electric de reglare a scaunelor, să aprindă blocurile optice şi chiar să activeze frâna în timp ce maşina se deplasează.

Serviciul de presă al Tesla Motors a raportat că această vulnerabilitate a fost blocată după câteva zile de la primirea raportului de la Keen Lab Security. Specialiştii Tesla Motors au estimat că acum nivelul de vulnerabilitate este foarte scăzut după ce a fost aplicat patch-ul de siguranţă.

Iti place articolul?