in ,

(video) Imagini spectaculoase! Peste doi metri de zăpadă, în luna mai, pe Transalpina

Spre sfârşit de primăvară, la munte, în România, s-a format zăpadă ca-n plină iarnă. Pe cel mai înalt drum din ţara vecină, pe Transalpina, nămeţii depăşesc chiar şi doi metri!

Drumarii, evident, s-au apucat de lucru şi vor munci şi astăzi, pe 1 mai.

Drumul montan care străbate tocmai patru judeţe a fost închis la sfârşitul lunii octombrie. De atunci, nicio maşină nu l-a mai traversat. Până la sfârşitul lunii mai, asta dacă nu se va mai întâmpla să ningă, şoseaua va fi redeschisă şi va face acces liber pentru plimbări turistice.

Transalpina (DN 67C) este un drum naţional din Munţii Parâng, în Carpaţii Meridionali. Este cea mai înaltă şosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri altitudine! Drumul face legătura între oraşele Novaci din judeţul Gorj şi Sebeş din judeţul Alba.

Transalpina a fost inaugurată în îndepărtatul 1939 şi măsoară 148.2 km în lungime.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi: 

(video) România: Drumul nou care poate concura cu Transalpina sau Transfăgărăşan