in , ,

(video) În doar cinci luni, ABT Sportsline a vândut toate cele 50 de exemplare RS4-R

Atelierul german de tuning ABT Sportsline a prezentat în acest an la Salonul Auto de la Geneva o ediţie limitată a break-ului Audi RS4 şi acum câteva ore a anunţat că stocul a fost deja epuizat. Maşina numită ABT RS4-R s-a vândut ca pâinea caldă în mai puţin de cinci luni de zile.

Am văzut noul ABT RS4-R pe viu: GENEVA 2018: Standul atelierului de tuning ABT – Reportaj Video AutoBlog.MD

Maşina modificată are aplicat o nouă generaţie a kitului ABT Power, care include o unitate electronică de control resetată, un radiator cu apă suplimentar, un nou eşapament sport cu două terminaţii duble care au un diametru de 102 mm fiecare şi sunt acoperite cu fibră de carbon, alături de o pompă de circulaţie ABT.

Drept rezultat, automobilul cu motor V6 bi-turbo de 2.9 litri nu mai produce 450 de CP şi 600 Nm, ci 530 de CP şi 690 Nm de cuplu. Timpul de acceleraţie 0-100 de km/h a scăzut de la 4.1 la 3.8 secunde, însă unii jurnalişti au obţinut la teste chiar un timp de 3.4 secunde. Viteza maximă a crescut de la 250 la 280 de km/h.

La capitolul tehnic mai vine un set de bare anti ruliu produse de ABT.

Vezi şi: (video) Premieră: Noul Audi RS5-R by ABT Sportsline va exista în doar 50 de exemplare

La capitol estetic se adaugă nişte bare de protecţie reproiectate, care includ mai multe elemente din fibră de carbon, inclusiv un splitter şi un difuzor. Din fibră de carbon este făcută şi rama grilei radiatorului. Opţional se pot comanda mai multe componente care să fie făcute din acest material uşor.

Jantele oferite sunt de model ABT SPORT GR21 10.0 x 21 ET21, care sunt acoperite cu anvelope cu mărimi 295/25 ZR21.

În habitaclu s-a intervenit în felul următor: covoraşe noi cu logouri ABT, tapiţerie nouă pentru scaune cu logouri ABT şi culoare favorită, insignă specială ABT RS 4-R “1 of 50”, levier al cutiei de viteze acoperit cu fibră de carbon, buton Start-Stop ABT, praguri interioare cu logouri ABT şi proiectoare cu logouri ABT integrate în uşi (logoul ABT se proiectează pe pământ la deschiderea portierelor faţă).

Preţul de start în Germania al unui Audi RS4 Avant obişnuit este de 79.800 de euro. L-a solicitare, reprezentanţii atelierului ne-au comunicat că pentru clienţii interesaţi s-a pus la dispoziţie atât pachetul de modificări pentru aplicare pe o maşină existentă, cât şi un automobil gata făcut.

În primul caz s-au cerut în schimb 29.900 de euro, alături de alte 3.200 de euro pentru lucrările de instalare. Iar dacă un client a optat pentru o maşină cu toate modificările incluse (majoritatea din cei 50 au făcut asta) atunci a achitat minim 113.790 de euro!

Lista de dotări opţionale cuprinde:

  • lame frontale din carbon pe bara de protecţie – 1.190 + 70 de euro pentru instalare,
  • prize de aer pe aripile faţă laterale – 715 euro + 220 de euro dacă se doresc vopsite pentru a imita fibra de carbon şi plus 390 de euro pentru instalare,
  • suspensie cu gardă la sol ajustabilă – 2.390 de euro + 795 de euro pentru instalare,
  • carcase din fibră de carbon pentru spătarul scaunelor – 2.665 + 125 de euro,
  • carcase din fibră de carbon pentru partea inferioară a scaunelor – 990 + 187 de euro,
  • volan personalizat cu fibră de carbon şi piele – 1.790 + 125 de euro,
  • planşă de bord cu inserţii din fibră de carbon – 990 + 62.50 euro pentru instalare.

Vezi şi: (video) Mai scump decât un Ferrari! Cât poate ajunge să coste un Audi SQ7 modificat de ABT

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?