in , , ,

(video) Înapoi în viitor. Mitsubishi Model A din 1917 a fost transformat într-un plug-in hybrid modern

Compania Mitsubishi a reînviat mașina din 1917 cu numele Model A. Interpretarea modernă a primului automobil al mărcii japoneze va fi demonstrată publicului în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles săptămâna viitoare.

Proiectul a fost făcut în colaborare cu atelierul de tuning american West Coast Customs, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea producătorului japonez.

https://youtu.be/1wsr1hlBx3U

Vezi şi: (video) Un Mitsubishi vechi de 100 de ani, transformat într-o maşină hibridă, va fi arătat publicului în noiembrie

Mașina revigorată este construită pe baza platformei lui Outlander PHEV, însă designul este preluat în mare parte de la modelul din 1917.

Noutatea este echipată cu un sistem de tracțiune integrală (Super All-Wheel Control), o funcție de reîncărcare cu energie electrică a acumulatorilor, un sistem de atenuare a coliziunilor frontale (Forward Collision Mitigation) și un sistem multimedia modern care se poate sincroniza cu un smartphone.

Mitsubishi Re-Model A este pus în mișcare de un motor pe benzină de 2.0 litri (121 CP), asistat de alte două agregate electrice (81 CP).

https://youtu.be/UtJijWAKXTY

Amintim că producția lui Mitsubishi Model A a început în 1917 și a fost finalizată în 1921 datorită cererii scăzute a mașinilor de mici dimensiuni din Japonia.

Originalul Model A avea o construcție care practic o imita pe cea a modelului Ford T. Atunci avea sub capotă un motor cu patru cilindri şi cu un volum de 2.8 litri, care producea doar 35 CP.

În context, de asemenea la Salonul Auto de la Los Angeles, compania va introduce pe piata locală modelul nou – crossover-ul Eclipse Cross.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

GALERIE FOTO: