in

(video) Încarcă-te cu energie! Gymkhana 10: cinci maşini, cinci locaţii

S-a întâmplat inevitabilul! După puţin peste un an, celebrul pilot Ken Block şi echipa sa de la Hoonigan au lansat Gymkhana 10, cea mai nouă şi ultima parte a seriei de filmuleţe pline de adrenalină şi trucuri făcute cu precizie.

Pentru Ken Block este ultimul și cel mai mare proiect video, însă cineva îl va continua totuşi…

Vezi şi: (video) Ken Block ne invită să savurăm Gymkhana 9 – o nouă doză de adrenalină

Bazându-se pe franciza video virală, multi premiată, a filmelor Gymkhana, regizată și produsă în întregime de Hoonigan, a 10-a parte duce spectatorii într-o călătorie epică în cinci locații foarte unice și diferite, cu cinci vehicule la fel de unice și diferite.

Nebunia începe din Lulea, Suedia, acolo unde Block a condus actuala maşină de raliuri Ford Fiesta WRC 2018 pe zăpadă și gheaţă. Este pentru prima dată când pilotul foloseşte o maşină de raliuri oficială în unul dintre filmele sale Gymkhana. Hatchback-ul are un motor turbo de 1.6 litri şi cu patru cilindri în linie, care produce 380 de CP şi 450 Nm de cuplu.

Ulterior, acţiunea se transferă în Detroit, Michigan, acolo unde Block, în al său Ford Mustang RTR Hoonicorn V2 1965, îşi distruge anvelopele la maxim din cauza celor 1.400 de CP şi 1.695 de Nm care s-au dezlănţuit pe străzile din Motor City. 

Vezi şi: (video) Nebunie totală! Ken Block şi echipa sa prezintă Gymkhana 8

De acolo, spectatorii sunt duşi în Guanajuato, Mexic, unde Block poate fi văzut cum parcurge străzile și tunelurile viu colorate ale unui oraș montan pitoresc în mașina sa de rallycross, un Ford Focus RS RX 2017. Acest vehicul ascunde sub capotă un motor turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri în linie, care produce 650 de CP şi 800 Nm de cuplu.

Vezi şi: (video) Ken Block exploatează la maxim un Ford Fiesta de curse în noua Terrakhana

După aceasta, lucrurile ajung să se întâmple în Los Angeles, California, acolo unde Block îşi conduce iubitul Ford Escort Cosworth Group A pe un amestec de anvelope și roti cu jante metalice goale, creând atât fum, cât şi multe scântei.

Acest automobil produs în 1991 a fost revigorat recent cu un motor turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri în linie, care produce 645 CP şi 715 Nm de cuplu.

În cele din urmă, spectatorii sunt duşi pe istoricul Route 66 din Shamrock, Texas, aceeaşi locaţie în care se petrec acţiunile din filmul animat Cars. Anume aici şi-a făcut premiera mondială noul pick-up nebun Ford F-150 Hoonitruck, produs cândva în 1977.

Maşina a făcut practic imposibilul pe străzile micului oraş, având sub capotă un V6 twin-turbo de 3.5 litri, care generează 914 CP şi 952 Nm de cuplu.

Apropo, ţinem să menţionăm că pe serviciul de streaming video Amazon Prime va fi accesibil un set de filmuleţe cu o durată de peste 30 de minute, The Gymkhana Files, despre cum au fost filmate toate cele 10 părţi ale francizei şi secvenţe din culise care nu au fost făcute publice. Primul poate fi privit absolut gratuit.

Vezi şi: (video) Ken Block prezintă Climbkhana sau cum să cucerești Pikes Peak cu 1400 de cai putere

buton subscribe