in

(video) Începe producţia noului Alpine A110. Primele 1955 de maşini au fost deja rezervate

Marca franceză Alpine este din nou în viaţă cu ajutorul efortului depus de alianţa Renault-Nissan. În acest an, la Salonul Auto de la Geneva a fost prezentată o primă maşină a brandului renăscut – un coupe compact şi agil numit A110.

Exact aşa se numea cel mai popular model din gama de altă dată a companiei Alpine – un coupe produs în 1961 cu motor de la Renault R8 poziţionat în spatele scaunelor pasagerilor. Astfel, caroseria noului model o reîncarnează practic pe cea a modelului vechi, însă din punct de vedere tehnic este cu totul o altă poveste.

Vezi mai multe detalii: (foto/video) GENEVA 2017: Noul Alpine A110 este un concurent mai rapid pentru Porsche 718 Cayman

https://www.youtube.com/watch?v=zbfV7sDadnY

Sportcar-ul este cu adevărat compact: are doar 4.178 de mm în lungime, ceea ce este cu puţin peste 20 de cm mai scurt decât actualul rival Porsche 718 Cayman S. Însuşi caroseria este făcută integral din aluminiu, iar greutatea totală a maşinii nu depăşeşte 1.080 de kilograme cu toate fluidele incluse!

Motorul noului A110 este poziţionat transversal în faţa punţii din spate. Este vorba despre un agregat turbo cu patru cilindri şi un volum de 1.8 litri, dezvoltat de Renault Sport, specialiştii căruia au proiectat şi un sistem de injecţie original, un turbo compresor nou şi un eşapament special.

Drept urmare, agregatul este capabil să producă 252 CP şi 320 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una robotizată cu şapte trepte Getrag şi cu un ambreiaj umed.

https://www.youtube.com/watch?v=ecROPcqPpLU

Datorită raportului putere-greutate (228 de CP/o tonă), maşina poate atinge o viteză de 100 de km/h în doar 4.5 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Noul Alpine A110 va fi asamblat la uzina istorică din Dieppe, în prezent proprietate a Renault Sport. Primele 1955 de maşini lansate în nivel de echipare Premiere Edition şi care costă câte 58.500 de euro au fost deja rezervate (1955 este anul înfiinţării uzinei Alpine)!

Acum, în luna decembrie va fi lansată cartea de rezervări pentru oricine îşi doreşte o astfel de maşină, urmând ca să-şi primească propriul A110 în 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=kRjlUWFh8AI

GALERIE FOTO:

What do you think?