in ,

(video) Incident bizar în NASCAR. Un pilot ar fi fost intimidat cu un laţ ataşat de garajul său

Organizatorii campionatului american NASCAR au făcut publică o fotografie bizară, care deja a făcut înconjurul lumii, cu un laţ găsit ataşat de garajul pilotului Bubba Wallace de pe autodromul din Talladega, Alabama.

Aceştia au mai anunțat în acest sens despre nişte planuri de a adăuga câteva camere de supraveghere suplimentare, dar și de a efectua câteva cursuri educaţionale pentru a preveni incidente de acest gen pe viitor.

Bucla este o demonstrație care în SUA este considerată a fi o manifestare a rasismului şi sunt în mod tradiţional “aruncate” în organizații asociate cu afro-americani.

“Laţul a fost pe cât se poate de real”, a exclamat Steve Phelps, preşedintele NASCAR, potrivit motorsport.com

FOTO: motorsport.com

Cu toate acestea, o anchetă FBI a arătat că lațul găsit în boxe s-a dovedit a fi o frânghie obișnuită de la poartă (care, coincidenţă, ar fi imitat un laţ perfect similar cu cel folosit pentru spânzurători) și a fost acolo din toamna anului trecut, când locul încă nu fusese rezervat pentru Wallace, de atunci nicio cursă ne având loc pe acel circuit şi nimeni intrând la boxe respectiv. FBI-ul a mai stabilit că singurul pilot activ de culoare din seria de curse americană nu era ținta unei crime motivate de ură.

Wallace, în vârstă de 26 de ani, a primit numeroase cuvinte de solidaritate din partea colegilor și a starurilor sportive din întreaga lume după acest incident, iar Phelps a promis “să-şi dea toate eforturile pentru a-l găsi pe cel care a făcut asta”.

Cursa din Talladega, care a avut loc acum câteva zile, a început cu o manifestaţie masivă de sprijin pentru Bubba: rivalii i-au împins maşina manual până la linia de start. Ieșind din ea, Wallace nu a putut să-și stăpânească emoțiile și a izbucnit în lacrimi de la un astfel de gest din partea colegilor.

Iti place articolul?